Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä
 

marcusmartinus siiri

On se meidän Anna niin hurahtanut niihin norjalaisiin kaksosiin, mitkä ne nyt oli, Markus ja Martinius

OMG, näiksä tän videon mis Mac ja Tinus pelaa Never Have I Ever:iä?

Vuonna 2017 kellekään ei taida olla enää epäselvää, ketkä Marcus & Martinus ovat. Norjalaispojat tunnetaan niin seitsemääkymmentä lähestyvien, kuin neljätoistavuotiaidenkin seurassa ja heistä riittää aina jotakin puhuttavaa. Isovanhemmat päivittelevät lastenlastensa idoleita ja siirtyvät vaivihkaa muistelemaan omien nuoruusvuosiensa tähtiä. Teini-tytöt kiihkoilevat unelmapoikaystäviensä uudesta Instagram-julkaisusta. Miten näin on päässyt käymään?

Seuraavassa helmikuussa kuudentoista täyttävillä Marcus ja Martinus Gunnarsenilla on iästään huolimatta pitkä ura allaan. He ovat julkaisseet kolme täyspitkää studioalbumia, elokuvan, kaksi elämänkerta-tyylistä kirjaa ja myyneet Hartwall Arenan kaksi kertaa loppuun, puhumattakaan muista Pohjoismaista. Kaikki alkaa kuitenkin vuodesta 2012, jolloin vasta 10-vuotias kaksikko osallistui norjalaiseen lasten laulukilpailuun, Melodi Grand Prix Junioriin. Pienestä Troforsin kylästä kotoisin olevat Marcus ja Martinus eivät uskoneet pääsevänsä kovin pitkälle kilpailussa, mutta päättivätkin kilpailun seisoen lavalla voittajina. Heidän itse kirjoittamansa To Dråper Vann vetosi nuoreen yleisöön yllättävän mutkattomasti.

Marcus&Martinus NRK:n ohjelmassa 2012

Menestys kasvaa

Tämän jälkeen pojat viettivät vuoden kierrellen ohjelman kiertueilla ajatellen, että kilpailussa heidän ympärilleen kasvanut härdelli rauhoittuisi jossain vaiheessa. Näin ei tapahtunut vaan 2015 Marcus ja Martinus julkaisivat ensimmäisen albuminsa nimeltä Hei. Se saavutti Norjassa suuren suosion ja vuotta myöhemmin ilmestyi englanninkielinen Girls, joka saavutti moninkertaisen suosion ympäri Pohjoismaita. Vaikka Girls takasikin kansainvälisen uran, sitä isompi hitti oli kuitenkin Hei:n yhteydessä ilmestynyt Elektrisk, joka sai ruotsalaiset naapurit kiinnostumaan kaksikosta.

Girls:in jälkeen pojilta ilmestyi kasa singlejä, jotka päätyivät kaikki 2016 julkaistulle Together-albumille. Albumia seurasi areenakiertue Together Tour, joka alkoi Norjan Oslo Spektrumilta; areenalta, jonka Marcus ja Martinus myivät ennätyksellisesti loppuun kahdessa tunnissa. 

Loppua ei tarvitsekaan kirjoittaa, sillä tultaessa vuodelle 2017, Marcus ja Martinus ovat juuri konsertoineet Suomessa ja julkaisseet Moments-albuminsa, jota edelsivät singlet Make You Believe In Love, One Flight Away, Never, Dance With You, First Kiss ja Like It Like It. Poikien ura jatkaa vain nousukiitoaan jolle ei näy lähitulevaisuudessa loppua. He ovat hurmanneet faneja ympäri Eurooppaa lauluillaan ja rennolla luonteellaan, ja näillä näkymin tulevat vielä pitkään. Suomessa Marcus ja Martinus vierailevat seuraavan kerran helmikuun neljästoista päivä Moments Tourillaan, jonka aikana he ehtivät saada fanit villiintymään niin Kreikassa, Tsekissä kuin Ruotsissakin.

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja