HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

titanicTitanic on kirja, jonka avulla pääsee sukeltamaan todellisuuden Titanic-laivan luokse merten syvyyksiin. Kirjaan on koottu monipuolisesti tietoa aikansa suurimmasta laivasta, Titanicista. Kirja kertoo, kuinka laiva rakennettiin, mitä sisällä oli ja kuinka Titanicia on tutkittu.

Kirja kertoo kattavasti kaiken mitä olet ikinä halunnut tietää Titanicista, ehkä jopa enemmänkin. Vain Leonardo Di Caprion tähdittämän Titanic-elokuvan tunteneena, kirja sai minut hämmästyneeksi. Kirjasta selviää, mitä löytyi kolmannen luokan hytistä ja ensimmäisen luokan kylpyhuoneista, ja kuinka monta laivassa todella kuolikaan. Kirja on kuvitettu mielenkiintoisilla kuvilla, joista saa kuvaa millaista entisaikojen loistolaivalla olisi matkustaa.

Kirjassa tulee mukana kuva-cd, josta saa kuvia Titanicista ja sen varusteluista. Kuvia voi käyttää esim. kouluesitelmissä tai kirjeiden koristeena. Olisin toivonut, että cd:llä olisi ollut jonkinlaista dokumenttimateriaalia, kuten videokuvaa Titanicin hylystä tai Titanicilla olleiden läheisten haastatteluja, jotka olisivat ikään kuin herättäneet kirjan henkiin.

Kirjan takaa löytyy vielä sanomalehden näköinen juliste, josta löytyy kirjan mielenkiintoisimpia tiedonjyviä. Valitettavasti juliste oli jotenkin masentavan oloinen, joten se ei ainakaan omalle seinälleni päätynyt.

Titanic-kirja oli kaiken kaikkiaan kattava tietopaketti. Se tosin oli hieman tylsä, sillä se oli hyvin tavanomainen tietokirja. Kuvatekstit olivat välillä hämmentäviä, tai jopa pielessä, ja tarinat jostakin toisesta laivasta hämmensivät. Uskon, että tämän kirjan parissa viihtyvät varmasti Titanic-laivasta haltioituneet, mutta se myös kertoo paljon uutta niille, jotka eivät ole Titaniciin enemmälti tutustuneet. Kirja sai minut kuitenkin haukottelemaan, joten annan kirjalle vain kaksi tähteä, jotka se ansaitsee mukana tulevalla cd:llä ja julisteella ja mielenkiintoisilla kuvilla.

2 starSanoma Magazines Finland 2011
71 sivua


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja