HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

petteri kaniinin satumaailmaMitä tapahtuu, kun Petteri Kaniini menee herra Vänskän puutarhaan kielloista ja varoituksista huolimatta? Entä, kun kaksi hiirtä pääsee leikkimään nukketalolla? Tommi-kissallekin käy huonosti, kun se joutuu rottien kynsiin. Kuinka aina maalla asunut hiiri voisi tottua asumaan kaupungin hulinassa? Nämä sadut ja monta muuta löytyvät tästä kirjasta.

Kirja oli mielestäni todella hyvä, koska sen sadut olivat ihania ja kirjan kuvat olivat suorastaan ihastuttavia. Tämä kirja oli mielestäni kätevä, koska se sisältää kaikki Beatrix Potterin aiemmin julkaistut ja ennen julkaisemattomat sadut julkaisujärjestyksessä. Sadut olivat kaikki todella hyviä, mutta jos täytyisi valita niistä paras, niin valitsen Petteri Kaniini -sadun. Ehkä siksi, että se on luultavasti tunnetuin ja tulee ainakin minulla ensimmäisenä mieleen, kun ajattelee Beatrix Potterin satuja. Seuraavana minulla mieleen tuli Samuli Viiksinen eli kissanpoikapiirakka, koska mielestäni se on todella suloinen satu, kun tuhmat kissanpennut eivät suostu tottelemaan ja lopulta yksi niistä joutuukin pahaan pulaan. Kuka tahansa, joka on katsonut televisiosta Potterin saduista kertovaa ohjelmaa, tuntee varmasti joitakin tämän kirjan saduista. Satujen lisäksi kirjassa parasta olivat sen kuvat, jotka kaikki olivat todella upeita ja kaiken lisäksi vieläpä käsintehtyjä, mikä mielestäni on ihmeellistä, koska itse en ainakaan osaisi tehdä niin hienoja kuvia.

Suosittelen kirjaa aivan kaikenikäisille. Mielestäni tälle kirjalle ei voi laittaa mitään ikärajaa, koska nämä sanat sadut sopivat kaikille joko ääneen tai itse luettavaksi, eikä iällä ole mitään väliä. Koska sadut eivät liity toisiinsa juuri ollenkaan, kirjan voi lukea esimerkiksi siten, että lukee aina yhden sadun illassa.

Annan kirjalle 5/5 tähteä, koska nämä sadut tuntuvat aina yhtä ihanilta, eikä sillä ole mitään väliä, minkä ikäisenä niitä lukee tai kuinka monetta kertaa. Ennen kaikkea kirjan kuvitus sopi vain niin hyvin yhteen tekstin kanssa, että toista tällaista kokonaisuutta on vaikea löytää. Suosittelen kaikenlaisista eläimistä pitäville, koska tässä kirjassa niitä riittää!

5 starBeatrix Potter
Otava 2012
400 sivua


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja