Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä
 

risto rappaaja ja sevillan saituri 1

 

Risto Räppääjän sukulainen Ernesti Ohranen suunnittelee testamenttaavansa omaisuutensa Ristolle. Ristosta täytyy tehdä ensin kunnollinen perijä, jotta Ernesti ei muuttaisi mieltään. Hänen täytyy osata tanssia, ratsastaa ja keskustella sivistyneesti, ja näissä kaikissa taidoissa tulee hieman ongelmia. Lopulta itse Ernestin talossa ilmenee vielä eräs pulma: hovimestari Arnold ei taida olla kovinkaan tyytyväinen siihen, että Risto tulisi perimään Ernestin koko omaisuuden.

Elokuva oli hauska ja musikaalinen. Itse pidin paljon leffan lauluista, vaikka osa niistä tuntui olevan samoja kuin edellisessä Risto Räppääjä -elokuvassa. Mielestäni paras biisi oli siinä kohdassa, kun Risto ja Nelli harhailevat Ernestin talon salakäytävissä. Se jäi todellakin päähän soimaan. Leffan huumori oli hauskaa, vaikka se tuntui olevan vähän nuoremmille suunnattua. Eihän sille voinut kuitenkaan olla nauramatta, kun herra Lindberg kompastui Riston virittämään ansalankaan ja sen seurauksena palosammutin alkoi suihkuttaa hänen päälleen vaahtoa. Loppujen lopuksi myös Risto, Ernesti ja Arnold liukastuivat vaahdon joukkoon.

Suosittelen leffaa kaikille, jotka pitävät Risto Räppääjä -kirjoista ja -elokuvista. Elokuva on sallittu kaikenikäisille ja se todella sopii perheen pienimmillekin, sillä se ei ole millään lailla pelottava. Suosittelen sitä lisäksi kaikille huumorin ja musiikin ystäville.

Annan elokuvalle 4/5 tähteä. Plussaa tulee hyvistä lavasteista, koska pyörivä sohva oli toteutettu juuri sellaisena kuin sen kirjan perusteella voisi kuvitella sekä tarttuvasta musiikista. Elokuva oli kaiken kaikkiaan mukavan humoristinen ja toi kesän mieleen.

Elokuvan ensi-ilta on 13.2.2015.fi-sallittu

4 starTimo Koivusalo
Artista Filmi Oy
Kesto 1 h 13 min

 

risto rappaaja ja sevillan saituri 2

risto rappaaja ja sevillan saituri 3


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja