HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

lumikuningatar 1

 

Saksalainen tuotantoyhtiö, televisiokanava ja suomalainen tuotantoyhtiö yhdistivät voimansa ja loivat lastenelokuva Lumikuningattaren. Elokuva perustuu H. C. Andersenin klassikkosatuun.

Elokuva on kuvattu osittain Saksassa ja osittain Suomessa esimerkiksi Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Maisemat ovatkin elokuvan parasta antia.

Saksan kesäisen vehreät maisemat muodostavat mukavan vastakohdan Suomen Lapin karuudelle ja lumisuudelle.

Elokuva kertoo tarinan pikkukylän kahdesta lapsesta, Gerdasta ja Kaista. Kylässä kiertää tarina pohjoisessa asuvasta myyttisestä Lumikuningattaresta.

Lapset eivät usko satuhahmoon ja erään kerran Kai pilkkaa järven jäällä avoimesti kuningatarta. Siinä samassa kuningatar ilmestyy paikalle ja sinkauttaa joukon teräviä lumihiutaleita Kain silmiin.

Sen jälkeen Kai luonne muuttuu ja hän näkee kauneuden ainoastaan talven luomuksissa. Hän lähtee matkalle kohti kuningattaren kotikontuja.

Muut kyläläiset luulevat pojan kuolleen, mutta Gerda tietää sydämessään, että Kai elää. Hän lähtee pitkälle matkalle pelastamaan ystäväänsä.

Elokuvan tähdet ovat pääosin saksalaisia, mutta joukkoon mahtuu myös ainakin jokunen suomalainen. Näyttelijäkaartissa on varsin tuntemattomia nimiä.

Tuntemattomuudestaan huolimatta päähenkilöä esittävä tyttö Flora Li Thiemann on hurmaava. Elokuva kulkee pitkälti hänen harteillaan ja lapsitähdeksi hän selviää loistavasti.

Tosin olisin mielelläni kuullut myös hänen ääntään elokuvassa. Elokuvaan on tehty suomenkielinen dubbaus, joka ei erotu edukseen. Dubbauksen taso on keskinkertainen.

Aikuisten roolisuoritukset ovat vaatimattomia ja erityisen kylmäksi jättää Lumikuningatar Linda Zilliacuksen roolisuoritus. Hän esiintyy töksähdellen ja luontevuus on roolista kaukana.

Elokuva häviää monin tavoin Hollywood-tuotannoille: kaikesta näkee, että elokuva on tehty pienellä budjetilla ja elokuvan tekijät ovat kokemattomia. Esimerkiksi osassa kohtauksista näkyy hangella jo useammat askeleet, vaikka päähenkilö ei ole kulkenutkaan vielä siitä.

4 starfi 7Karola Hattop
Kinderfilm 2014
Kesto 1 h 31 min

 

lumikuningatar 2


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja