HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

liisan seikkailut peilimaailmassa 1

 

Kuusi vuotta sitten sai ensi-iltansa Disneyn Liisa ihmemaassa elokuva. Moni muistaa elokuvan erityisesti Johnny Deppin Hullun Hatuntekijän roolista.

Elokuva menestyi maailmalla loistavasti ja Suomessakin elokuva oli vuoden neljänneksi katsotuin. Fantasiaelokuva keräsi myös kaksi Oscar-palkintoa parhaasta lavastuksesta ja puvustuksesta.

Suosittu elokuva saa jatkoa tänä keväänä, kun Liisan seikkailut peilimaailmassa -elokuva julkaistaan.

Jatko-osa kertoo isänsä kuoltua Ihme-laivan kapteeniksi ylentyneestä Liisasta. Hänen laivansa kuljettaa kauppatavaroita kaukomailta Lontooseen.

Saavuttuaan onnistuneen merimatkan jälkeen takaisin Lontooseen Liisa osallistuu juhlaan. Hän saa pettymyksekseen kuulla, ettei kauppala ole enää halukas rahoittamaan tulevia kauppamatkoja.

Pettyneenä Liisa juoksee suremaan tilannetta juhlatilan yläkertaan, jossa hän törmää Absolem-perhoseen. Se johdattaa Liisan takaisin vanhaan tuttuun Alimaailmaan taikapeilin läpi.

Alimaailmassa ei ole kaikki kohdallaan: Hullu Hatuntekijä ei halua enää viettää aikaa ystäviensä seurassa, sillä häntä vaivaa vanha suru. Hatuntekijän perheen uskotaan kuolleen lohikäärmeen liekkeihin.

Liisa saa tehtäväkseen pelastaa Hatuntekijän perheen palaamalla ajassa taaksepäin oli se mahdollista tai ei.

Liisan seikkailut peilimaailmassa on huima seikkailu, mutta aivan ensimmäisen osan veroiseksi se ei yllä. Johnny Depp pääsee kuitenkin toisessa osassakin loistamaan. Deppille on annettu paljon tilaa ja hän todella täyttää sen vahvalla persoonallaan.

Sama hullunkurisuus jatkuu myös toisessa osassa. Kirjailija Lewis Carroll on tehnyt Liisa-kirjat pilke silmäkulmassa ja sama pilke välittyy hyvin myös Disneyn elokuvista.

Elokuvan heikkous on edellisen osan tavoin pelottavuus. Carroll on suunnannut kirjansa lapsille, mutta Disneyn elokuvat eivät sovi perheen pienimmille. Siksi niiden ikärajaksi on määritelty kielletty alle 12-vuotiaille.

Vähemmällä pelottavuudella ja väkivallan määrällä elokuvat sopisivat myös lapsille. Nyt elokuvat tuntuvat enemmänkin aikuiskatsojille suunnatuilta.

Liisan seikkailut peilimaailmassa saa ensi-iltansa keskiviikkona 25.5.2016.

4 starfi 12James Bobin
Walt Disney Pictures 2016
Kesto 1 h 52 min

 

liisan seikkailut peilimaailmassa 2

liisan seikkailut peilimaailmassa 3


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja