HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

ice age tormayskurssilla 1

 

Mammutti Manfred nähtiin valkokankaalla ensimmäistä kertaa jo 14 vuotta sitten. Sen jälkeen jatko-osia on ilmestynyt tasaisella tahdilla.

Ice Age on ollut takuuvarma hitti, mutta aihe alkaa jo olla varsin pölyttynyt. Viidennen osan jälkeen olisi syytä pohtia sarjan tulevaisuutta. Tuore elokuva ei vedä vertoja sarjan aloitusosalle.

Aikaisemmissa elokuvissa on suunnattu viidakkoon ja merirosvojen luo. Nyt vuorossa on avaruus.

Elokuva alkaa koukuttavasti kertomalla orava Jyrsiksen matkasta avaruuteen. Hyvin alkaneen elokuvan juoni kuitenkin hajoaa ensimmäisten minuuttien jälkeen ja loppu on täyttä kohellusta.

Juoni ei tarjoa suuria yllätyksiä: elokuvan lopputuloksen voi arvata hyvin jo ennen elokuvasaliin menoa. Lyhyet irrallisiksi jäävät kohtaukset tarjoavat onneksi elokuvan pääjuoneen maustetta.

Elokuva sijoittuu kuvitteelliseen aikakauteen, jossa asteroidi uhkaa tuhota jääkauden eläinlajit. Ainoastaan Manfred kumppaneineen voi pelastaa maapallon tuholta.

Alkaa suuri seikkailu, joka noudattaa täysin Hollywood-elokuvien peruskaavaa. Sankareita tosin on aivan poikkeuksellisen paljon.

Henkilöhahmojen galleria on paisunut viidenteen osaan ehdittäessä yli kymmeneen. Hahmoista tulee näin vaeltavaa massaa. Yksittäiset persoonat eivät juuri pääse erottumaan.

Animaattoreille viidennen osan teko vaikuttaa olleen helppoa. Kolmiulotteisessa elokuvaversiossa erilaisilla tehosteilla leikitellään jo liiaksikin.

Jyrsis tuntuu olevan elokuvantekijöiden suosikki, jota voidaan runnoa miten päin tahansa. Kuka oikeasti haluaa nähdä oravan silmämunien pulpahtelua ja ketä se naurattaa?

Elokuva on huumoripitoinen, mutta vitsit ovat jo väljähtäneitä. Puoleentoista tuntiin mahtuu onneksi muutama uusi ja huvittava idea.

Hieno oivallus on se, että Aurinkokunnan synty voidaan selittää yhden oravan avulla. Samassa paketissa katsojille tulee tutuksi planeetat ja niiden erityisominaisuudet.

3 starfi 7Mike Thurmeier ja Galen T. Chu
Blue Sky Studios 2016
Kesto 1 h 35 min

 

ice age tormayskurssilla 2

ice age tormayskurssilla 3

 


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja