Kilpailut

Jiipeenetin kilpailuissa voit näyttää osaamistasi ja tietojasi sekä voittaa hienoja palkintoja. Jiipeenetissä ei ole tärkeää voitto vaan osallistuminen. Jiipeenetti on paikka, missä saat omia tuotoksiasi esille.

puumaja

Osallistujat

Majanrakennuskilpailu on tarkoitettu 7-14 -vuotiaille tytöille ja pojille. Voit rakentaa majan yksin tai kaverien kanssa. 

Kierrätysmateriaalit kunniaan

Majan materiaalin saavat rakentajat itse valita. Majan rakentamisen tulee olla luontoa suojelevaa. Kasvavia puita ei saa vahingoittaa rakentamisen yhteydessä. Kasvaviin puihin ei saa naulata eikä niitä saa sahata. Kierrätysmateriaaleja saa käyttää ja niistä saa lisäpisteitä. Työkalujen tulee olla ilman sähköä toimivia yksinkertaisia käsikäyttöisiä välineitä, kuten vasara, saha ja puukko.

Turvallisuus

Jonkun aikuisen, isän, äidin, leirin johtajan tms. tulee valvoa rakentamista ja sen turvallisuutta. On hyvä miettiä, miten majasta ja sinne kulkemisesta tehdään turvallinen, erityisesti jos maja on rakennettu puuhun, tai muulle korkealle paikalle. Myöskään majan rakenteissa. tai sisutuksessa ei saa olla teräviä osia, joihin voi satuttaa itsensä. 

Osallistuminen

Osallistumislomake on auki 15.8.2017 klo 18.00 saakka.

Kilpailuun osallistutaan valokuvilla ja selvityksellä. Valokuvat ja rakennusselvitys lähetetään lomakkeella Jiipeenetin toimitukseen. Selvityksessä tulee käydä ilmi majan rakentajat ja valvoja yhteystietoineen, majan rakennuskuvaus (materiaalit ja työkalut) sekä majan nimi ja sille keksitty tarina. Valokuvien tulee esitellä maja sisältä ja ulkoa. Kuvaa myös yksityiskohtia, joita haluat esitellä.

> Osallistumislomakkeeseen

Palkinnot

Raadin valitsemalle Vuoden majalle annetaan palkintona retkikeitin uusiin metsäseikkailuihin. 

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja