Kaisa Mäkäräinen on tehnyt pitkän päivätyön saavutuksiensa eteen. Vuoden urheilija 2011 -titteli on hänelle arvokas. Hän arvostaa kaikkia huippu-urheilijoita ja toivoo menestystä heille.

kaisa makarainenVuoden urheilijaksi tammikuussa valittu kontiolahtelainen ampumahiihtäjätär Kaisa Mäkäräinen seisoo jalat maassa. Ristijärvellä lapsuutensa viettänyt, sieltä Sotkamon urheilulukion kautta Pohjois-Karjalaan Kontiolahdelle tiensä löytänyt Mäkäräinen on loistava esimerkki nuorille urheilua harrastaville. Ja kenelle tahansa!

Jiipeenetti oli yhteydessä Kaisaan ja välitti valinnasta onnittelut. Valitettavasti kisaruletti on niin kiivasta, ettemme voineet haastatella häntä livenä. Titteliä hän arvostaa, vaikka antaa kunnian jokaiselle urheilua harrastavalle.

Kaisa voitti viime vuonna ensimmäisenä suomalaisena ampumahiihdon maailmancupin ja ensimmäisenä suomalaisnaisena kultaa MM-kisoissa. Hän voitti Hanty-Mansijskin kisoissa takaa-ajon maailmanmestaruuden ja sijoittui hopealle sprintissä.

Vuoden urheilija päihitti äänestyksessä selvästi toiseksi tulleen mestarihiihtäjä Matti Heikkisen ja jääkiekon maailmanmestaruuden vieneen Leijona-joukkueen. Menestys ei tule kuitenkaan itsestään.

– Tulokset tulevat kovalla työllä ja uskomalla omiin unelmiin, tähdentää Kaisa.

 

"Ole huomenna parempi kuin tänään!"

Kontiolahden Urheilijoita edustavasta Kaisasta välittyy hänen nettisivullaan välitön ja lämmin kuva. Hän pitää eläimistä, matkustaa yhdessä toisten kanssa ja kisaruletin jälkeen haaveena on käydä Roomassa.

– Haluan nähdä paikkoja myös ilman lunta ja hiihtolatuja. Viihdytän itseäni myös leffoilla ja turhilla tv-sarjoilla. Jos saan itse valita, mitä stereot soittavat, niin sieltä kuuluu Apulanta, Von Hertzen Brothers, Jippu, Chisu, SMG tai Nightwish tai jotain muuta mielen mukaan, kertoo Kaisa nettisivullaan.

Urheilu-uransa Kaisa aloitti Ristijärven laduilla nelivuotiaana ja vasta 20-vuotiaana hän kokeili ampumahiihtokilpailua. Hänen mielimatkojaan ovat takaa-ajo- ja yhteislähtökisa. Elämäniloisuudesta kertoo hänen mottonsa ennen nukkumistaan.

– Ole huomenna parempi kuin tänään! Jos en jo nukahda ennen kuin tuo ajatus on hiipinyt mieleeni, naurahtaa Kaisa.

Kuva: Harri Mäenpää

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja