Ravintolapäivää vietetään jälleen ensi sunnuntaina. Pistätkö tällä kertaa oman kuppilan pystyyn, tai vierailetko jonkun toisen perustamassa ravintolassa tai kahvilassa?

  • Nappaa ravintolapöydästä kuva ja lähetä se sähköpostilla osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  • Lähetettyjen ja Jiipeenetin sivuilla julkaistujen kuvien kesken arvotaan palkinnoksi kokkausaiheinen kirja, joten liitä kuvan mukaan myös yhteystietosi!

 

Lue myös: Näillä ohjeilla sinäkin onnistut kavereidesi kanssa: Ravintolapäivän aakkoset

 

ravintolapaivan aakkoset

Huippusuosittua ravintolapäivää on vietetty ympäri Suomen vuodesta 2011 lähtien. Kyseisenä päivänä kuka tahansa voi perustaa päiväksi oman ruokapisteen. Järjestä kaveriporukalla oma kahvila, niin mekin teimme.

ravintolapaivan aakkoset

 

Me pidimme viime toukokuussa kavereitten kanssa amerikkalaistyylistä kahvilaa nimeltä Kisses from USA. Meillä oli tarjolla erilaisia sandwichejä, kuppikakkuja, cookieita, juustokakkubrownieita sekä juotavana teetä, kahvia ja mehua. 

 

Näillä ohjeilla sinäkin onnistut kavereidesi kanssa: Ravintolapäivän aakkoset

A. Keksi idea. Meidän idea lähti siitä, että jokainen meistä rakastaa amerikkalaisia herkkuja ja pidämme leipomisesta.

B. Päätä paikka. Me pidimme kahvilaa läheisessä puistossa ja pöydän olimme kantaneet kotoa. Kannattaa ottaa huomioon, että kahvilaa pystyy pitämään sateesta huolimatta. Ja etu on myös, että se on lähellä kotia, jolloin unohtuneita asioita on helppo hakea.

C. Rupea miettimään toteutusta hyvissä ajoin. On paljon käytännön juttuja, joita ei heti tule mieleen. Kahvilaa perustaessa täytyy olla lautasia, kuppeja, lusikoita, servettejä, sokeria, kahvin lisäksi on hyvä olla teetä, mehua tai vettä, vaihtorahaa ja roska-astia. Monet ihmiset halusivat myös ostaa esimerkiksi kuppikakkujamme mukaan, mihin emme olleet varautuneet, ja jouduimme tekemään luovia ratkaisuja. Muista varata ruokia ja juotavia tarpeeksi. Me jouduimme äkkiä leipomaan lisää kuppikakkuja, kun ne loppuivat kesken. Tuotteet kannattaa hinnoitella valmiiksi ja tehdä pienet laput, jotta jokaisen ei tarvitse erikseen niitä kysyä.

D. Ravintola tai kahvila kannattaa ilmoittaa ravintolapäivän sivuille, jotta saa asiakkaita. Pidän blogia, jossa me mainostimme myös kahvilaa. Sanaa kannattaa myös levittää tutuille.

E. Muista nauttia kahvilan pitämisestä, vaikka tuotteet loppuisivatkin vähän kesken tai asiakkaita ei oikein näkyisi missään. Meillä oli tosi hauskaa ja perustamme kahvilan ehdottomasti seuraavanakin sopivana ravintolapäivänä!

 

ravintolapaivan aakkoset 1

ravintolapaivan aakkoset 2

Kuvat: Elina Inkinen

 

mulla valahti ettaSeuraavaa ravintolapäivää vietetään 18.8. Pistätkö oman kuppilan pystyyn, tai vierailetko jonkun toisen perustamassa ravintolassa tai kahvilassa? Kerro ja kuvaa! Lähetä juttusi sähköpostilla osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja