Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Hiippakuntaleirit - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 382

Joka neljäs vuosi järjestetään eri puolilla Suomea kouluikäisten hiippakuntaleirejä. Niille kokoontuvat saman hiippakunnan seurakuntien kouluikäisten ryhmät.

Loiskis-leiri pidettiin 26. - 29.9.2016 Hakastuvalla, Perniön Särkisalossa. Leiriläisiä oli saapunut Sastamalasta, Laitilasta, Porista, Pöytyältä ja Salosta, yhteensä 55 osanottajaa.

loiskis 2016 1

Ohjelmassa oli muun muassa vloggaus ja bloggaus, stidimäkkärit, Kiinarasti ja Taktiikka-peli. Vierailoijoina leirillä kävivät Taikuri Poskiparta sekä Afrikan tähteä peluuttanut Veka Helin. Leirillä oli lähetysteema vahvasti mukana. Loiskis-leirejä on pidetty jo 1990-luvulta alkaen.

 

loiskis 2016 13

loiskis 2016 12

loiskis 2016 11

loiskis 2016 10

loiskis 2016 9

loiskis 2016 8

loiskis 2016 7

loiskis 2016 6

loiskis 2016 5

loiskis 2016 4

loiskis 2016 3

loiskis 2016 2

 

Leirin järjestivät PTK:n Varsinais-Suomen ja Satakunnan piiri, PTK - poikien ja tyttöjen keskus ja Suomen Lähetysseura.

 

Kuvat: Jukka Jylhä

Loiskis-leiri eli arkkihiippakunnan tyttöjen ja poikien lähetysleiri valloitti Särkisalon mainion Hakastuvan alueen. Yli 80 tyttöä, poikaa, isosta ja ohjaajaa viettivät helteiset päivät monenlaisissa leiripuuhissa.

loiskis 2014 4

Meren rannalta löytyi hyvät paikat teltoille.

 

Neljän päivän aikana opittiin kiinan kielen kirjoitusta ja kuultiin lähetystyöstä Taiwanissa, askarreltiin, leikittiin, laulettiin, mietittiin Jumalan lapsena elämistä, elettiin telttaelämää ja uitiin!

 

loiskis 2014 1

Perinteisen telttaleirin ohjelmaan istui hyvin myös leffailta. Kanervikossa oli kiva istua, vaikka nuotiopopcornit jäivät saamatta. Paahteiset päivät eivät sallineet nuotion sytyttämistä.

 

loiskis 2014 2

Isosten bändi hoiti aamuherätykset. Laululla ja soitolla ympäröitiin kaikki teltat.

 

loiskis 2014 3

Kaikki leiriläiset pääsivät tekemään ryhmittäin livemusavideot viimeisen illan ohjelmaan. Tässä on menossa perinteinen kesäbiisi Jänöjussin mäenlasku.

 

loiskis 2014 5

Monenlaisia hommia sisältyy isosten ja vetäjien työlistalle, että kaikki asiat leirillä sujuvat.

 

loiskis 2014 6

Päiväohjelmassa lukee, mitä tapahtuu milloinkin. Joskus pitää vähän miettiä ohjelman äärellä...

 

loiskis 2014 7

Kauniit kalliot ja rannat jäävät odottamaan seuraavia leiriläisiä.

 

Kuvat: Pirjo Lehtonen-Inkinen

Rannassa on paljon erilaisia aktiviteetteja, joten ajan saa siellä helposti lentämään.

partaharjun veneranta

 

Rannassa uiminen on suosittua, samoin sen ohessa saunominen. Uidessa käytössä on myös hyppytorni. Rannassa on myös mahdollisuus soutamiseen sekä melontaan.

Partaharjun leireillä on tapana järjestää beach partyt, jotka ovat leiriläisten mieleen. Beach partyissä kuunnellaan musiikkia, nautitaan illasta ja seurataan pellehyppykisoja. Ranta on suosittu lämpiminä kesäpäivinä.

Partaharjussa on suuri iltanuotiopaikka rannan lähellä. Tämä nuotiopaikka erottuu muista koon takia ja se siis rakennettiin suurempia leirejä varten. Parhaimmillaan paikalle on mahtunut yli 2000 ihmistä (esimerkiksi vuoden 2011 suurleiri Syke). Paikalla on myös esiintymislava, jossa tänä vuonna pidetään kesäteatteria.

 

partaharjun nuotiopaikka

Vuonna 2015 iltanuotiopaikan katsomo täyttyy Kipinä-leiriläisistä. Lisätietoja osoitteessa kipina.jiipeenetti.fi

 

Pinkistä ryhmästä kiperiä kysymyksiä laativat ja esittivät Milla, Saara, Siiri, Tilma ja Venla.

 

Leiriläisten itsensä lisäksi kysymyksiin pääsivät vastailemaan Askolan ohjaaja Kasper Vuorinen sekä Jiipeenetin media-aarteet -pajaa pitämässä ollut tiedotus- ja toimitussihteeri Pirjo Riipinen.

 

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja