FDF:n Landlejr 2016

Tervetuloa Molevitteniin!

molevitten

FDF:n, PTKn sisarjärjestön, suurleiri Slettenissä 7.-15.7.2017

Kunigas Risus ja kuningatar Cordelia hallitsevat Molevitteniä ja sen asukkaita. Naurunpuremiksi heitä asukkaita kutsutaan. He ovat aina valmiita tekemään harmaasta arjesta hauskaa leikin avulla. Molevittenissä sijaitsee Leikin Lähde, josta pulppuavat Järjen Puro ja Älykkyyden Lähde, jotka lopulta yhdistyvät Elämän virraksi. Leikin Lähde saa voimansa ihmisten leikeistä ja hauskanpidosta. Ongelma on se, ettei ihmiset leiki enää niin paljon. Lähde on kuivumassa. Leiriläisten tehtävänä on pelastaa Leikin Lähde ja sen kautta koko maailma kymmenen toiminnantäytteisen leiripäivän aikana.

Sletten on FDF:n suuri leirikeskus lähellä Silkeborgia ja Himmelbergia. FDF on 20 000 jäsenen järjestö, jolla on paikallisosastoja ympäri Tanskaa. FDF:n jäsenet tunnistetaan sinisistä paidoistaan. He ovat kuuluisia isoista leireistään, joilla rakennellaan jos jonkinlaisia taloja ja rakennelmia. Kesällä 2015 tanskalaiset vierailivat PTK:n suurleirillä Partaharjulla ja nyt on vuorossa suomalaisten vastavierailu. Ryhmään kuuluu tyttöjä ja poikia Varkaudesta ja Vesannolta. Ryhmän johtajana toimii Urpo Häkkinen Varkauden seurakunnasta.

Leirin tanskankieliset sivut: http://landslejr.fdf.dk
Englanninkielistä infoa: http://landslejr.fdf.dk/international-camp/english

Suomalaisen ryhmän seikkailuja voit seurata suomenkielellä tällä sivulla tai Facebookissa: https://www.facebook.com/FDF-Landslejr-2016-Finnish-group-199680487100164/

Suoraa livekuvaa ja raportteja näillä sivuilla!

Live! (suora lähetys tai vimeisin Jiipeenetin Bambuser-kanavan lähetys nähtävissä tässä):

Paljon!

landslejr2016show

Yhteensä 22 leiriläistä ja ohjaajaa seikkaili Tanskanmaalla ja osallistuivat PTK:n sisarjärjestön suurleirille Slettenissä Jyllannissa. Kaikenkaikkiaan leirillä oli yhteensä 11500 leiriläistä monesta maasta.

Leirin päivät kuluivat rakennellen, ruokaa laittaen ja osallistuen mitä erilaisimpiin aktiviteetteihin ja ohjelmanumeroihin. Ehdittiin vierailla myös Legolandissa, joka sijaitsee aika lähellä leiripaikkaa. Aluksi tuntui ettei näin pitkä leiri kulu ollenkaan, mutta nopeasti päivät kuluivat.

landslejr2016jp

Pelastimme Molevittenin, Leikin lähteen ja löysimme itsestämme iha uusia piirteitä. Leirin ohjelmat olivat tanskankielisia ja liittyivät kiinteästi mm. FDF:n laulukirjaan March og Lejr, joten välillä meni vähän yli hilseen. Tulkkauskuullokkeet auttoivat vähän.

Isäntäryhmämme Birkerødin FDF oli erittäin vieraanvarainen. Meno ja tulomatkalla he tarjosivat niin yösijan kuin maittavat ateriat omalla majallaan Kööpenhaminan pohjoispuolella. 

Monta muistoa rikkaampina vietimme mielenkiitoisen leirin Julsø-järven rannalla. Ja kyllä, ehdimme myös saunoa telttasaunassa...kaksi kertaa.

Valokuvia löydät osoitteesta: https://www.flickr.com/photos/jukina/albums/72157670686726531

Niin ja kuningatar Margarethe nähtiin ja Cordelia!

Kymmenen päivän leiri odottaa suomalaista ryhmää Julsø-järven rannalla Slettenissä. Leirin ajan seikkaillaan Molevitten-nimisessä maailmassa. Ohjelmassa on normaalien leirirutiinien lisäksi kolme tehtäväpäivää, joissa tutustutaan mm. FDF:n kehitysapukohteeseen Myamariin.

Leirin ohjelma

Julsø2016Ohjelma

 

Suomalaiset asuvat Keltaisessa Valtakunnassa yhdessä isäntäryhmän, FDF Birkerødin kanssa.

Hänen Majesteettinsa Tanskan Kuningatar Margarete, joka toimii perinteisesti FDF:n leirin suojelijana, vierailee FDF:n suurleirillä sen aloituspäivän iltana 7.7.2017 klo 18.00 alkaen. Hän kiertelee leirin kylissä ja osallistuu leirin avajaisiltaohjelmaan. Avajaisiin osallistuvat myös Århusin hiippakunnan piispa Henrik wigh-Poulsen, Skanderborg kunnan pormestari Jørgen Gaarde ja ulkoministeri Kristian Jensen, joka itse osallistuu leirille (http://udfordringen.dk/2016/06/udenrigsministeren-fdf-leger-samfunds-engagement-boern/).

Leirille osallistuu tyttöjä ja poikia myös Suomesta, Varkaudesta ja Vesannolta. Saa nähdä pääseekö kukaan kättelemään kuningatarta!

Dronning Margrethe Slettenissä 2011

Kuningatar Margarete FDF:n leirillä 2011
Foto: Rune Kamedula, FDF arkisto

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja