Kesällä 2017 järjestettävät hiippakuntaleirit kokoavat noin 1 500 lasta.

retket ja leirit

 

Hiippakuntaleirejä pidetään seuraavasti:

  • Espoon ja Helsingin hiippakuntaleiri 19.–22.6.2017 Partaharjulla, Pieksämäellä.
  • Oulun hiippakunnan hiippakuntaleiri 26.–29.6.2017 Tievatuvalla, Saariselällä.
  • Kuopion ja Mikkelin hiippakuntaleiri 28.6.–3.7.2017 Partaharjulla, Pieksämäellä.
  • Tampereen hiippakuntaleiri 24.–28.7.2017 Upilassa, Hollolassa.
  • Lapuan hiippakuntaleiri 25.–28.7.2017 Ähtärissä.
  • Turun arkkihiippakuntaleiri 1.–4.8.2017 Leiriahossa, Sastamalassa.

 

Oman hiippakunnan leirille voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä omaan seurakuntaan.

Toukokuussa 24.–28.5.2017 järjestetään Tampere-talossa kansainvälinen postimerkkinäyttely Finlandia 2017, joka on valtioneuvoston Suomi 100 vuotta -hankkeita. Postimuseo tuottaa näyttelyn yhteyteen lapsille ja perheille suunnatun toiminnallisen näyttelykokonaisuuden Merkillinen seikkailu.

merkillinen logo suomi engl sininen 520px

Näyttely innostaa postimerkkien keräilyyn tekemisen ja osallistumisen kautta. Se herättää mielenkiinnon postimerkkejä kohtaan sekä tutustuttaa postin lähettämiseen. Toiminnallinen näyttely on suunnattu 5 - 12-vuotiaille lapsille.

Museo hyödyntää eri toiminnoissa suomalaisten postimerkkien kuvamaailmaa, kuten eläimiä, kulkuvälineitä, urheilua ja sarjakuvia. Ohjelmaan kuuluvat mm. varta vasten näyttelylle kehitetty kineettinen postimerkkipeli, jossa pelaaja ohjaa peliä oman vartalonsa liikkeillä.

Näyttelyssä on taitorata, jossa voi harjoitella filatelian eri taitoja. Radan eri pisteissä on esimerkiksi postimerkkien liotusta, virheiden löytämistä, merkin julkaisijamaan tunnistamista ja kokoelmalehtien suunnittelua.

Esillä on myös näyttely lasten Pikku Kakkosen Postille tekemistä postimerkkiluonnoksista, joista yksi julkaistaan näyttelyn yhteydessä valtakunnallisena omakuvamerkkinä.

Jokainen näyttelyssä vieraileva lapsi saa mukaansa pienen määrän postimerkkejä ja muuta filateelista materiaalia.

Merkillinen seikkailu -näyttely siirtyy Tampere-talosta Postimuseoon museokeskus Vapriikkiin 9.6.- 29.10.2017

 

Catch a Stamp -peli

Catch a Stamp -peli esittelee suomalaisten postimerkkien monipuolisuutta ja historiaa. Nappaa oikeat merkit jokaisesta ryhmästä ensimmäisten merkkien antamien vihjeiden perusteella.

Catch a Stamp -peli Google Play -kaupassa ja App Storessa.

Finlaysonilla sijainnut Mediamuseo Rupriikki on saanut uuden kodin museokeskus Vapriikista. Uusi Rupriikki avautuu yleisölle perjantaina 16.10. kello 10.

mediamuseo rupriikki 1

 

Rupriikin uusi näyttely muun muassa kertoo tietoverkkojen merkityksestä nykymaailmassa ja valottaa pelaamisen yllätyksiä täynnä olevaa historiaa.

Internet ei ole syntynyt tyhjästä vaan sillä on jännittävä monisatavuotinen historiansa. Mediamuseo Rupriikin uudessa näyttelyssä voi kokea moniaistillisesti ja hauskasti tietoverkkojen muutoksia, internetin historiaa ja digitaalisen viestinnän esiasteita. Samalla voit kokeilla mitä sata vuotta sitten eläneet ihmiset sinusta ajattelevat, lähettää sanomia sähköttämällä tai optisella lennättimellä tai kokeilla 1980-luvun Tinderiä.

 

mediamuseo rupriikki 2

 

Pelit ja pelaaminen ulottuvat nykyisin yhä useammalle yhteiskunnan alueelle. Kasvatuksessa, yritysmaailmassa ja vapaa-ajalla puhutaan peleistä ja niiden muodostamista uhkakuvista. Digipelien huumassa saatetaan unohtaa että ihmiset ovat pelanneet aina: pelaamisella on ollut tärkeä sosiaalinen tarkoituksensa ja Suomessa on syntynyt menestyneitä pelivientituotteita jo 1930-luvulla.

Lisätietoja osoitteessa www.vapriikki.fi/rupriikki

 

Kuvat: Saana Säilynoja

Hyvän tekemisen konsertti järjestetään Helsingin Paavalin kirkossa 21.10.2015.

hyvan tekemisen konsertti

 

Nuoriso-orkesteri Virtuosi del Futuro on päättänyt illan treenit. Illan mittaan on harjoiteltu muun muassa uusia sovituksia tunnetuista klassikoista ja nuorisolle tutuista pop-biiseistä. Hyvän tekemisen konsertin pääsolistin Diandra Floresin biisilista on valmis, ja toteutus kuullaan 21.10. Paavalin kirkossa. Konsertilla kerätään varoja Keniassa rakenteilla olevan tyttöjen turvatalojen hyväksi. Illan järjestävät Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak), Käpylän musiikkiopisto, Paavalin seurakunta ja Suomen World Vision.

 

Nuoria lahjakkuuksia

Virtuosi del Futuro -orkesteri koostuu Käpylän musiikkiopistossa opiskelevista nuorista, jotka ovat jo kokeneita muusikkoja ikäänsä nähden. 18-vuotias sellisti Sahrami Huhtala on soittanut selloa 4-vuotiaasta ja on ehtinyt olla orkesterin riveissä jo yhdeksän vuotta. Yleensä orkesteri soittaa lähinnä klassista musiikkia, mutta myös kevyempään tuotantoon on totuttu.

- Toivomme, että tavoitamme konsertilla myös uutta yleisöä ja ehkä Diandran fanejakin, Sahrami Huhtala pohtii.

Myös Diandra on kokenut konserttitaituri, joka on työskennellyt esimerkiksi useiden eri sinfoniaorkestereiden kanssa. Instrumenteista etenkin viulu on artistille tuttu.

- Soitin ja sovitin kaikki viuluosuudet tänä jouluna ilmestyvälle joulualbumilleni. Olen soittanut viulua viisivuotiaasta, ja valmistuin muusikoksi 18-vuotiaana, Diandra kertoo.

Kenian tyttöjen turvataloprojektiin osallistuminen musiikin kautta tuntuu nuorista naisista hienolta.

- Minusta on hienoa, että omalla työllään voi auttaa tyttöjä, joilla on samat taidot ja haaveet sisällään, mutta ei niin hyviä mahdollisuuksia päästä toteuttamaan niitä, Diandra pohtii.

Sahrami Huhtala miettii voivansa tehdä kahdella tavalla hyvää illan aikana:

- Voimme ilahduttaa ihmisiä musiikilla ja kerätä samalla rahaa hyvään tarkoitukseen omalla osaamisellamme, Huhtala iloitsee.

 

 

Tyttöjä tuetaan globaalisti

Konsertti on osa Diakin hyvän tekemisen teemavuotta. Vuoden aikana herätellään ihmisten solidaarisuutta ja lähimmäisenrakkautta monin eri tavoin. Keniaan rakenteilla olevan tyttöjen turvatalon nouseminen on vuoden konkreettinen, suuri tavoite.

- Diakissa uusitaan kampuksia, ja Helsingissä muutetaan kokonaan uusiin tiloihin. Siitä lähti ajatus, että jos meillä on tähän mahdollisuus, voimme tehdä myös globaalisti jotain hyvää ja pystyttää seiniä muuallekin, toteaa Diakin kirkon alan yliopettaja Raili Gothóni.

Turvatalo nousee Kenian Sookin paimentolaisalueelle parhaillaan. Ensimmäisten tyttöjen on tarkoitus muuttaa taloon tammikuussa 2016 pakoon liian varhaista avioliittoa tai monilla alueilla yhä yleistä tyttöjen sukuelinten silpomista.

- Tasa-arvoisen koulutuksen mahdollistaminen on tavoitteena tässä työssä. Siksi iloitsen taloon tarvittavan rahoituksen saamista osin myös konsertin kautta, Gothóni sanoo.

 

Diandra nappivalinta illan teemaan

Virtuosi del Futoron kapellimestarille Ahti Valtoselle Hyvän tekemisen konsertin pääsolistin valinta oli alusta asti selvä.

- Ei voisi olla osuvampaa solistia tähän iltaan kuin suomalainen nuori nainen, joka on itse raivannut tietä omalla urallaan. Haluamme tuoda mahdollisuuksia tyttöjen elämään myös Keniassa ja auttaa heitä löytämään oman paikkansa elämässään. En näe sopivampaa lähettilästä tälle kuin Diandran, pohtii Ahti Valtonen Käpylän musiikkiopistosta.

Kapellimestaria ihastuttaa myös Diandran lahjakkuus ja laaja osaaminen.

- Diandra laulaa järkyttävän hyvin. Hänellä on todella paljon osaamista, ja klassinen tausta kuuluu, Valtonen sanoo.

Paavalin kirkko on upea areena konsertille, johon osallistujia mahtuu hyväntekeväisyysiltaan.

- Tulkaa ihmeessä paikalle kuuntelemaan lahjakkaita nuoria soittajia, ihania kappaleita ja tekemään samalla hyvää, Diandra tiivistää.

 

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak), Käpylän musiikkiopisto, Suomen World Vision ja Paavalin seurakunta järjestävät Hyvän tekemisen konsertin 21.10.2015 klo 19 alkaen Paavalin kirkossa (Sammatintie 5, Helsinki).

Tuotto ohjataan World Visionin tilin kautta Kenian Sookiin rakenteilla olevan tyttöjen turvatalon hyväksi. Talon on määrä olla muuttovalmis tammikuussa 2015. Konsertti on osa Diakin hyvän tekemisen vuotta.

Hyvän tekemisen konsertin pääesiintyjä on Diandra Flores, ja orkestereina toimivat musiikkiopiston Virtuosi del Futuro sekä Enkelit ja Sankarit. Ilta ei ole aivan perinteinen konsertti, vaan yleisöä osallistavan illan aikana on luvassa myös yllätysnumeroita ja yhteislaulua sekä Diakin ja Käpylän musiikkiopiston solistien esityksiä.

Liput: 20 € / 10 € (opiskelijakortilla). Lipunmyynti tapahtuu kirkon ovelta tuntia ennen konsertin alkua. Lipun voi lunastaa myös näyttämällä kuitin, että on maksanut summan suoraan Suomen World Visionin tilille: FI3280001570768136, viitenumero: 252942

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja