×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 382

Kauden 2017 Virsivisan on voittanut 4.5.2017 Tampereella Mikkelin hiippakuntaa edustanut joukkue WEE, Kangasniemen Beckerin koulun 3a-luokalta.

Virsivisa Voittajajoukkueet 2017 1024x640

Voittajajoukkueet

 

Joukkueen jäsenet olivat Wilma Laitinen, Eevi Kankaanniemi ja Ella Liikanen. Virsitietämyksensä ja -taitojensa osoituksena joukkueelle myönnettiin Virsivisan kiertopalkinto, Koistisen viisikielinen kantele, sekä 500 euroa.

Finaaliin valikoitui kevään 2017 aikana eri visavaiheiden kautta 8 hiippakuntaansa edustanutta joukkuetta. Yhteensä yli 4000 kolmos- ja neljäsluokkalaista osallistui Virsivisaan.

Finaalissa joukkueet saivat esittää itse uudelleen sanoittamansa virren. He myös esimerkiksi päättelivät virsien sanoja kuva-arvoituksista, tunnistivat virsiä alkusanojen tai säestyksen perusteella ja esittivät juontajan pyynnöstä tietyn virren.

Virsivisan muut sijoittujat olivat Oulun hiippakunta 2:lla sijalla ja Lapuan hiippakunta 3:lla sijalla.

Virsivisan järjestää Nuori kirkko ry. Virsivisan yhteistyökumppaneita ovat kirkkohallitus ja Opetushallitus. Virsivisan toteutusvaiheessa ovat mukana koulut, seurakunnat ja hiippakunnat.

 

Kuva: Merja Salonen

Virsivisan voittajajoukkueessa Pitkät ja pätkät lauloivat Iita Hietikko (vas.), Minja Vilpponen ja Wilhelmiina Riihimäki. Joukkuetta voittoon siivitti opettaja Anna Laakso.

voittajat IMG 9481 72res

 

- Todella hyvältä tuntuu, iloitsivat Pitkät ja pätkät -joukkueen Iita Hietikko, Wilhelmiina Riihimäki ja Minja Vilpponen Mikkolan koulusta Vantaalta, kun he voittivat jännittävän Virsivisan finaalin.

- Virret ovat kivoja ja tunteellisia ja niitä on kiva laulaa, sanovat Minja ja Wilhelmiina.

- Me laulettiin kaikki välkät koulussa virsiä, kun saimme tietää finaalin virret, kertovat musiikkia harrastavat tytöt valmistautumisestaan loppukilpailuun.

- Ah, kuinka kevät hohtaa, tuli kaikilta kuin yhdestä suusta lempivirttä kysyttäessä.

Kisassa nähtiin myös joukkueen upea baletti- ja viulunsoittoesitys Sibeliuksen Soi kunniaksi Luojan -virrestä.

 

virsivisa-21

 

- Onhan tämä ylimaallisen hienoa ja huikeaa, sanoi opettaja Anna Laakso, joka jo toisen kerran peräkkäin johdatteli valmentamansa joukkueen voittoon. - Finaali oli todella hieno ja kaikki joukkueet olivat mahdottoman hyviä!

 

virsivisa-22

 

Toiseksi kisassa kipusi Taivaan linnut -joukkue, jossa lauloivat Aada Inna, Aino Liikkanen ja Helmi Puputti Kangasvarren koulusta Luumäeltä ja kolmanneksi Pikkulihapullat Erica Pelkonen, Elina Laaksonen ja Tytti Pitkänen -kokoonpanolla Riihikallion koulusta Tuusulasta.

Seitsemännen kerran järjestetyssä Virsivisan finaalissa kisasi kahdeksan finaaliin päässyttä kolmihenkistä peruskoulun 3. - 4.-luokkien joukkuetta, yksi jokaisesta hiippakunnasta. Sitä ennen oli käyty paikallis- ja aluevisat.

Tilaisuuden juonsi Pekka Laukkarinen ja musiikkikouluttaja Mari Torri-Tuominen. Paikalla on myös visan suojelija piispa Jari Jolkkonen sekä visan maskotti Virsitintti Tinifii (kuvassa alla).

 

virsivisa-2

 

Musiikista vastasi visailijoiden lisäksi lapsille tuttu tv-kasvo, muusikko ja laulutekijä Pekka Laukkarinen, multi-instrumentalisti Matti Laitinen ja muusikko Leevi Helo.

 

virsivisa-12

 

Tehtävät ovat monipuolisia ja jännittäviä. Mukana niitä toteuttamassa ovat muun muassa kanttori Timo Vikman digiurkuineen sekä nuoria teatteriryhmäläisiä Kuusankoskelta.

Visan tuomaristossa istuvat kirkkomusiikin kouluttaja Ulla Tuovinen (pj.) Helsinki, kanttori, teologian maisteri Heidi Kääriäinen, Valkeala, opettaja Nessu Marttila, Kuusankoski sekä koululaiset Elsa-Vilja Heikkilä, Peppi Kiveläinen ja Siiri From opettajansa Johanna Tähkäpään kanssa Mikkelistä. Tytöt muodostivat Laulavat lettipäät -joukkueen, joka edusti Mikkelin hiippakuntaa edellisessä Virsivisan finaalissa vuonna 2013.

 

virsivisa-17

 

Virsivisa-finaali järjestettiin Kirkkopäivien yhteydessä Kouvolassa. Virsivisan järjestää Seurakuntien Lapsityön Keskus yhdessä PTK – poikien ja tyttöjen keskuksen, Kirkkohallituksen ja Opetushallituksen kanssa. Paikallisesti visaa ovat toteuttaneet koulut, seurakunnat ja hiippakunnat.

 

virsivisa-29

 

Kuvat: Juha Kinanen ja Pirjo Riipinen

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja