Äitienpäivä ja monet kevään ja kesän juhlat lähestyvät. Olen tehnyt mukavia kukkatauluja lahjaksi, ne ovat mielestäni aika kivan näköisiä ja niitä voi tehdä hyvin monennäköisiksi.

lahjaidea aitienpaivaksi 4

Valmis taulu kehyksissä.

 

Kukkataulun tekovaiheet:

1. Poimi luonnosta mieleisiäsi kukkia sopiva määrä, älä revi kukkia juurineen äläkä kerää suojeltuja kasveja. Kirjastoista ja netistä löytyy hyviä tietoja kasveista – esimerkiksi niiden myrkyllisyydestä.

 

lahjaidea aitienpaivaksi 1

Leskenlehtien poimintaa.

 

2. Asettele kukat mahdollisimman nopeasti keräämisen jälkeen sanomalehtien väliin, asettele aina yksi iso kasvi tai muutama pieni yhden sanomalehtiaukeaman väliin sellaiseen asentoon kuin haluat sen kuivuvan. Kuivuneena kasvia ei voi enää taivutella vaan se menee helposti poikki.

3. Minä käytän kasviprässiä, jonka väliin laitan sanomalehdet kasveineen kuivumaan. Ihan yhtä hyvän tuloksen saa käyttämällä muunkinlaisia painoja, kuten esimerkiksi suuria ja painavia kirjoja. Silloin vaan asettelet sanomalehdet kasveineen kirjapinon alle tasaiseen paikkaan. Kuivata kasveja puristuksissa kasvista riippuen parisen viikkoa, mitä paksumpi kasvi, sen kauemmin.

 

lahjaidea aitienpaivaksi 2

Leskenlehdet laitetaan sanomalehden väliin ja sen jälkeen prässiin.

 

4. Ota kasvit varovasti esiin sanomalehtien väleistä. Ota paperi, kartonki tai muu sellainen, jonka haluat laittaa taulun taustaksi ja asettele kukat toivomaasi sommitelmaan. Voit myös kirjoittaa tai piirtää taulun taustalle ihan mitä vain.

5. Päällystä kasvit taustapapereineen kirjojen päällystysmuovilla. Työ vaatii aluksi hieman opettelemista, etteivät kasvit siirry pois paikaltaan ja kaikki pysyy suorana, mutta päällystämisen oppii aika nopeasti kokeilemalla erilaisia tekniikoita. Tämän jälkeen voit kehystää kuvan joko itse tekemilläsi kehyksillä tai kaupasta ostamilla kehyksillä.

 

lahjaidea aitienpaivaksi 3

Päällystäminen voi alkaa, kun taustapaperi on valmis.

 

6. Nyt taulu onkin valmis annettavaksi äidille äitienpäivänä!

 

Kuvat: Pinja Ylhävuori

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja