Mitä tekemistä voisi keksiä hiihtolomalle? Ettei tulisi aivan tylsä viikko, voi vaikkapa yllättää muun perheen kokkaamalla tai leipomalla jotain hyvää.

Kokeilin joka päivä jotain vanhaa tuttua ja paria vähän uudempaa reseptiä. Niistä voi valita oman suosikkinsa tai kokeilla vaikka jokaista. Sitten vaan essu päälle ja keittiöön hommiin!

 

herkkuja hiihtolomaksi banaanileipa 1

Maanantai – Banaanileipä

 

herkkuja hiihtolomaksi mustikka marenkileivokset 1

Tiistai – Mustikka-marenkileivokset

 

herkkuja hiihtolomaksi omena puolukkapiiras 1

Keskiviikko – Omena-puolukkapiiras

 

herkkuja hiihtolomaksi raparperi mansikkakiisseli

Torstai – Raparperi-mansikkakiisseli

 

herkkuja hiihtolomaksi omenapiirakka

Perjantai – Omenapiiras

 

Kuvat: Pinja Ylhävuori

Hiihtolomalla on viikko aikaa tehdä mitä vain. Jos tylsä hetki yllättää, voi kurkistaa keittiön ihmeelliseen maailmaan ja kokeilla, miltä tuntuisi ruoanlaitto.

kokkailua hiihtolomalla

 

Ruoanlaitto on koukuttavaa ja hauskaa. Uusia reseptejä kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti, sillä jokin uusi maku saattaa olla jo kohta uusi lempimakusi! Päätin siis testata paria aivan arkipäiväistä ja muutamaa ihan uutta reseptiä näin lomalla.

 

Minun ja hyvän ystäväni perheillä on ollut tapana viettää hiihtolomaa Lapissa, ja se onkin mielestäni ihana perinne. Talvipäivät Lapin kauniissa ja kylmissä maisemissa ovat parhaimpia asioita Suomessa.

unelmien hiihtoloma 4Seurueen nuoriso viettää päivät pitkät laskettelurinteessä aikuisten kuluttaessa hiihtolatuja. Pitkän ja liikunnantäyteisen päivän jälkeen on upeaa käydä saunassa ja vihdoin rauhoittua mökin takkatulen ääreen.

Vaikka panostammekin talviurheiluun, on pohjoisessa paljon muutakin ajanvietettä. Olemme esimerkiksi kokeilleet poro- sekä koira-ajelua Lapin metsissä ja järvien jäillä, käyneet konserteissa, kylpylöissä ja keilaamassa. Hiihtolomaviikon aikana tapaamme käydä myös ainakin kerran jossakin tunnelmallisessa ravintolassa!

Ulkomaalaisille turisteille Suomen Lappi on varmasti ainutlaatuinen lomakohde. Tunturit ja erikoiset luonnonilmiöt, kuten uskomattomat revontulet, tekevät varmasti keneen tahansa lähtemättömän vaikutuksen. Lapin taianomainen tunnelma on sanoinkuvaamaton.

Myös tänä vuonna aiomme suunnata kohti Lapin lumia. Taitamme matkaa tuttuun tapaan autolla, joten yhteen suuntaan reissun kestoksi tulee noin 12 tuntia! Voin jo etukäteen sanoa, että loma tulee joka tapauksessa olemaan jokaisen tunnin arvoinen.

 

unelmien hiihtoloma 2

 Rinteessä ystävieni Irman ja Jarnon kanssa

 

unelmien hiihtoloma 1

 Rohkea Sanni Taavitsainen ruokkii poroa omalla tavallaan

 

unelmien hiihtoloma 3

Husky-safarilla

 

Hiihtoloma on tulossa. Yleensä pitäisi keksiä suunnitelmia lomille, mutta minulle ilmoitettiinkin tänä hiihtolomalla ne: me lähdemme risteilylle Ruotsiin!

risteilijaOletko koskaan ollut laivalla? Minä olen, mutta Ruotsin laivamatkasta onkin jo aikaa.

Vielä mukavampaa meidän lähdöstämme tekee sen, että lähdemme koulusta suoraan satamaan. Se koulupäivä on meillä vielä urheilupäivä ja menemme pulkkamäkeen. Eli toisin sanoen mahtava aloitus tälle hiihtolomalle!

Kun tulemme Ruotsista, aion varmasti hiihtää ja luistella ja lasketella paljon. Olen jo luvannut itselleni myös, että luen monta kirjaa ja nukun pitkään. Ja miksei muka? Onhan se meidän vaivalla ansaittu loma ja olemme ansainnut ottaa rennosti!

Jos aika käy pitkäksi lomalla, suosittelen lämpimästi jonkun aktiviteetin hankkimista. Menkää vaikka joka aamu luistelemaan, tai viekää naapurin koira lenkille! Loman voi viettää rattoisasti ystävien tai sukulaisten seurassa. On myös mukava opetella uusia asioita ja tutustua uusiin ihmisiin.

Kunhan lomalla ottaa rennosti, nauttii ja pysyy lämpimänä, niin mikäs on hauskempaa?

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja