HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Linnut sirkuttavat, aurinko lämmittää ja sulattaa lumia, pajunkissat ilmestyvät koristamaan tienpientareita, lumet putoavat rymisten katoilta ja asfaltti alkaa näkyä. Hanskoja ja pipoa ei kohta enää tarvitakaan, kun kevät tekee tuloaan hitaasti ja varmasti. Nyt vaan toivotaan, ettei tule takatalvea...

P3111134

 

20.3. on kevätpäivänseisaus ja kellot siirretään kesäaikaan 25.3. Viimeistään silloin aletaan jo miettiä kesälomaa, uimista ja lämpimiä kesäiltoja, vaikka kesään on vielä aikaa. Lumien sulamisessa kestää vielä hetki, mutta luonto alkaa jo valmistautua kesään. Linnut tulevat etelästä ja karhut heräävät talviuniltaan. Kun kevät on lopuillaan, leskenlehdet värittävät jo vihreää sävyä saanutta maata. Ihmiset työntävät toppavaatteet komeron nurkkaan odottamaan seuraavan talven pakkasia ja esille kaivetaan aurinkolasit.

Sanotaan, että talvella ihmisen mieli masentuu helposti johtuen talven pimeydestä ja kaamoksesta. Minustakin tuntuu siltä, sillä kun kevätaurinko lämmittää ensimmäistä kertaa kunnolla, väkisinkin pimeys poistuu sielusta ja tilalle tulee valo sekä suupieliin leveä hymy.

Aurinkoista kevättä ja iloista kesän odotusta kaikille lukijoille!

 

P3111151

Kevät eri kielillä

Ruotsi Viro Englanti Espanja
vår kevad spring primavera

 

Ranska Puola Saksa Japani
printemps wiosna frühling

 Kuvat: Pinja Lampinen


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja