HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Iina KuustonenNäyttelijä Iina Kuustonen, mistä Jari-Petteri syntyi? Mikä antoi inspiraation Jani-Petteriin?

– Eräässä teatteriesityksessä esitin pientä tyttöä, jolla oli samankaltaiset puheviat. Sitä oli hauskaa esittää, joten vein hahmoa pidemmälle Putousta varten. Jossain vaiheessa se muuttui pojaksi ja viimeistään kun löysin sille vaatteet siitä tuli Jani-Petteri.

Viekö Putouksen tekeminen paljon aikaa?

– Teemme Putousta täyspäiväisesti koko viikon. Sen lisäksi kirjoitan Jani-Petterille juttuja iltaisin kotona ja opettelen tekstejä seuraavaksi päiväksi. Ohjelman tekeminen on vaativaa ja vie kaiken ajan, mutta se antaa paljon.

 

Iina vie teatteria ihmisten luo

Onko näyttelijän elämä kiireistä?

– Näyttelijällä ei ole ikinä normaalia 9 - 17 työaikaa. Tätä työtä tehdään mihin aikaan sattuu ja yleensä päivät ovat pitkiä. Vapaa-aikaa on myös vaikeaa erottaa, koska niin monet asiat liittyvät tähän työhön. Esimerkiksi monet näyttelijät tarkkailevat ihmisiä ollessaan vapaalla. He pistävät mieleen miten ihmiset toimivat ja hyödyntävät näitä piirteitä myöhemmin rooleissaan. Tämä ammatti on elämäntapa, sillä se on kaikessa läsnä.

Onko sinulla suunnitelmia eteenpäin? Tahdotko jatkaa Putouksen kanssa työskentelyä vielä tämän kauden jälkeen?

– Olen freelancer-näyttelijä, joten tiedän työni aina vain vähäksi aikaa eteenpäin. Näin ollen en tiedä vielä ensi vuoden Putouksestakaan. Mutta se sopii minulle hyvin. Tykkään siitä, että työ-yhteisöt muuttuvat ja pääsen tekemään erilaisia asioita. Seuraavaksi jatkan monologikiertuettani vankiloissa, vanhainkodeissa ja päihdeyksiköissä. Ne ovat paikkoja, joiden asukkaat eivät pääse teatterin luo. Siksi vien teatterin heidän luo.

 

Iina kävi vekkulikerhoa

Kävitkö seurakunnan kerhoissa tai leireillä lapsena?

– Ihan pienenä kävin seurakunnan vekkulikerhossa ja myöhemmin sirkus- ja tennisleireillä. Olimme siskoni kanssa monena kesänä myös eräleirillä, koska siellä oli pelkkiä poikia. Opimme siinä samalla hyödyllisiä taitoja luonnossa pärjäämisestä.

Oletko käynyt rippileirin?

– Kävin rippileirin Velskolassa. Päällimmäisenä leiristä on jäänyt mieleen se että siellä oli hauskaa.

 

Hakeudu harrastajateatteriin!

Olisiko sinulla jotain ohjeita innokkaille näyttelijän aluille?

– Kannattaa hakeutua harrastajateatteriin. Sitä kautta saa hyvää käsitystä tästä ammatista ja pääsee kokeilemaan tuntuuko se omalta jutulta. Me teimme siskoni kanssa koko lapsuutemme kotona esityksiä ja pakotimme muut katsomaan niitä. Ei ole siis sattumaa, että olemme nyt molemmat näyttelijöitä.

Kuva: MTV3

Putous MTV3-kanavalla lauantaisin 19.30


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja