HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Sukevan koulun pihalla kirmailee jos monenlaista ratsastajaa, mutta niin myös ratsua. Jiipeenetti vieraili sanomalehtiviikolla Ylä-Savossa sijaitsevalla koululla, jossa alaluokkalaiset olivat opettajiensa kanssa rakentaneet huolella omat hevosensa.

sukevan koulu 2

Mia (vas.), Henrik ja Tomi tekivät omat hevoset mediaviikon sykkeessä.

 

Pihalla kirmailivat muun muassa Maximus, Daniel, Uljas Musta ja yllättäen Sanna Raipe. Keppihevosia olivat väkertämässä myös Mia, Henrik ja Tomi.

Mia on tehnyt leluja ennekin.

– Tein puukäsityössä oman lelun ja leikin paljon. Suosikkileikkikaluja ovat legot ja pehmolelut. Omaa keppihevosta oli kiva tehdä, kun sai tehdä korvat ja harjaksen. Itse tehty lelu on parempi, napauttaa Mia epäilijöitä.

Henrikille oli hevonen ensimmäinen itse tehty leikkikalu. Hän aikoo kotonakin ratsastaa, antaa hevosen kulkea vapaana ja antaa ruokaa. Leikkimään siis.

Tomi aikoo syöttää hevostaan, ratsastaa ja etenkin: laittaa talteen ja pitää hyvänä. Samalla tavalla kuin mitä tahansa lemmikkiä.

– Ja voisipa tehdä vaikka hevosaiheisen näytelmän.

Itse tehty, omin käsin monen eri vaiheen kautta kokoon saatu leikkiväline saanee oman tärkeän paikan kotona.

Samalla keppihevosten kisailussa tutustuttiin sanomalehden tekemiseen ja toimittajan arkityöhön. Ja kuvauksissa väki vääntyi tekemiseen kuin kokeneempikin mallijoukko.

Yhdeksättätoista sanomalehtiviikkoa vietettiin 4. - 8.2.2013. Viime vuosina sanomalehtiviikolla kouluihin ja oppilaitoksiin on toimitettu keskimäärin miljoona lehtikappaletta. Lisäksi sadat toimittajat ja uutiskuvaajat vierailevat viikon aikana kouluissa kertomassa työstään.

 

sukevan koulu 1

Ja lopuksi Sukevan koulun alaluokkalaiset kirmasivat vauhdikkaasti matkaan omilla hevosillaan.

 

mulla valahti ettaSaitko sinä osallistua sanomalehtiviikolla lehden tekemiseen?
Kirjoita tekemisistä tai kommentoi viikkoa tänne Jiipeenettiin.

 

Kuvat: Hannu Keränen

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja