HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Raamattu on ehtymätön lähde tarinoille ja niitä Sonkajärven talvileirille osallistuneet tytöt ja pojat väänsivät ansioituneesti myös legoilla.

sonkajarven talvileiri

 

Legoilla syntyivät Jeesuksen vertaukset uuteen asuun, ja ne myös isoset kuvasivat hienoiksi sarjoiksi.

Talvileirillä oli teemana Minun tarinani. Idea tarinoiden tekoon nousi nuorten kanssa JiipeenettiExpress-lehdestä, joka on mainio ideapankki sellaisenaan koko leirille. Sarjakuvien ja legojen lisäksi lehden idean pohjalta syntyi näytelmiä, kuvista tarinoita sekä musiikki- ja askartelupajassa syntyi tarinoita omasta tai toisten elämästä.

 

sonkajarven talvileiri 3

 Sitten vaan laatimaan tarinaa ohjeiden mukaan.

 

Legotarinoiden tekemistä on harrastettu vuosia muun muassa Yhdysvalloissa. Kertomuksia voi kuvittaa loistavasti legoilla. Leirillä ryhmät tekivät legopalikoista ja minifiguureista muutaman tapahtuman sarjan, jonka he kuvasivat ja loivat kertomuksen. Legojen kieli on lapsille tuttua ja mielenkiintoista.

 

sonkajarven talvileiri 1

 Legoilla syntyi Jeesuksen vertaukset. Legoilla rakentaessa vain mielikuvitus on rajana.

 

Muistatko, mistä legot ovat tulleetkaan? JiipeenettiExpress-lehti kertoo, että legot keksi tanskalainen puusepän poika Godtfred Kirk Christiansen. Hän alkoi valmistaa vuonna 1949 isänsä kanssa muovisia toisiinsa kiinnittyviä palikoita. Myöhemmin palikkojen kiinnitysjärjestelmää kehitettiin ja niistä tuli nopeasti hyvin suosittuja.

Legopalikoita tehdään 600 sekunnissa, 36 000 minuutissa ja vuodessa 19 miljardia kappaletta. Ja sitten vain rakentamaan!

 

sonkajarven talvileiri 2

 Hyvä ja huono palvelija syntyi oivasti legoilla.

 

Kuvat: Hannu Keränen

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja