HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Tuo on sana on Jeesuksen sana meille jokaiselle ihmiselle. Jeesus käskee meitä valvomaan joka elämämme hetki. Jeesus ei tarkoita valvomisella sitä, että meidän tulisi ihan fyysisesti valvoa koko ajan. Jeesus tietää kyllä sen, että me tarvitsemme unta. Ja niinpä hän sallii meidän nukkua, jotta emme olisi väsyneitä. Jeesuksen kehotus valvomisesta liittyy meidän häneen uskovien uskoon.  Kuulostaa vähän vaikealta, mutta ajatukset, jotka siihen liittyvät ovat minusta hyviä ja ymmärrettäviä ja ennen kaikkea sellaisia, joita todella kannattaa miettiä.

Ensinnäkin. Jeesus haluaa muistuttaa meitä kaikkia siitä, että hän on luvannut tulla kerran takaisin maan päälle, hakemaan kaikki heidät taivaaseen, jotka uskovat häneen. Hän on sanonut, että meistä kukaan ei voi tietää eikä aavistaa hetkeä, jolloin hän tulee. Jeesus on siis luvannut meille jotakin todella hienoa. Hän on luvannut, että kaikki häneen uskovat pääsevät kerran taivaaseen hänen ja Jumalan luo, paikkaan missä kaikki on hyvin, missä ei ole enää mitään pahaa. Kukapa meistä ei siis haluaisi tuollaiseen paikkaan? Minä ainakin haluan.

Toiseksi. Jeesus muistuttaa meitä uskomaan häneen. Hän muistuttaa meitä siitä, että hän näkee meistä aivan jokaisen. Hän tietää kaikki syvimmätkin ajatuksemme, pelkomme, huolemme, ilonaiheemme, aivan kaiken meistä. Hän muistuttaa, että emme ole milloinkaan yksin, vaan että hän on aina läsnä kaikkialla. Tähän Jeesus pyytää meitä luottamaan.

Kolmanneksi. Jeesus muistuttaa meitä elämään maan päällä Jumalan mielen mukaisesti. Meidän tulee kunnioittaa toinen toistamme, elää sovussa, auttaa lähimmäisiämme, huolehtia toisistamme ja toimittava niin, että meillä kaikilla olisi hyvä olla ja elää.

Ja neljänneksi. Jeesus muistuttaa meitä siitä, että meidän tulisi elää ihan tavallista arkea ja normaalia elämää, mutta samalla kuitenkin elämään uskossa ja toivossa. Elämään Jumalan mielen mukaisesti, lukemaan Raamattua – Jumalan sanaa, rukoilemaan, käymään kirkossa, pyytämään pahoja tekojamme anteeksi ja ennen kaikkea elämään rakkaudellisessa yhteydessä, toinen toistemme kanssa.

Ihanaa siis kun meillä uskovilla on toivo siitä, että Jeesus tulee kerran takaisin hakemaan meidät häneen uskovat luokseen taivaaseen. Mutta ihanaa on myös se, että saamme elää täällä maan päällä tätä elämää. Saamme elää yhdessä toisten ihmisten kanssa. Saamme tehdä monenlaisia asioita. Ja kun joskus teemme tyhmyyksiä, saamme luottaa siihen, että Jeesus antaa ne meille anteeksi ja pitää kiinni ”ikuinen elämä häneen uskoville - lupauksestaan”.

Loppujen lopuksi uskossa valvominen ajatuksena ei ole kovinkaan vaikea, mutta miten toteuttaa sitä ihan joka päivä omassa elämässä, onkin jo enemmän miettimisen arvoinen juttu. Lähdenkin tästä miettimään omaa elämääni ja valvomistani. Tee sinäkin samoin…

”Valvokaa siis, sillä te ette tiedä päivää ettekä hetkeä. Matt.25:13.”


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja