Legot leviävät lattialle, kun innokkaat kerholaiset alkavat rakentaa miljöötä luetun tarinan ympärille.

lego kerhossa 1

 

Legokerho on Riihimäellä pyörivä 1 - 2-luokkalaisten tyttöjen ja poikien kerho, jossa legoillaan aina hieman eri teeman ympärillä. Kerhokerrat rakentuvat hartauden pohjalle ja välillä kuvitetaan Raamatun kertomuksia.

Kerhokerran aluksi väritetään omaa Lego-aiheista kerhotaulua. Kun taulut on väritetty, siirrytään viereiseen huoneeseen, missä selviää päivän teema ja ohjelma. Voi olla pelejä, leikkejä, vapaata rakentelua, tarinan kuvitusta tai yhteistä kaupungin rakentamista. Edellisellä kerralla olimme tehneet sarjakuvan Jeesuksen parantamasta naisesta (Luuk. 8:42 - 48) ja seuraavaksi kirjoitamme kuvien pohjalta uudet tarinat.

 

lego kerhossa 2

 

Ensimmäinen tarina

Pikkupoika nimeltä Jaakko seisoo puun vieressä nurmikolla. Hän tahtoo kiivetä puuhun. Jaakko tapaa palikkapään, Palkkipääksi kutsutun ja pyytää häntä kumartumaan ja auttamaan Jaakkoa kiipeämään puuhun. Jaakko tahtoisi tähystellä puusta, mitä muut ihmiset tekevät. Palkkipää ei tahtonut olla avuksi, koska ei tahtonut, että hänen arvokasta päätään tallottaisiin. Jaakko päätyi yksin rakentamaan oranssi-punaisen tangon, jonka avulla pääsisi puuhun. Puusta hän näki, kuinka Palkkipää katsoi leffaa uuden kaverin kanssa. Jaakkoa harmitti, ettei hän saanut palikkapäästä kaveria, koska oli kysynyt itsekkään kysymyksen.

 

lego kerhossa 3

 

Toinen versio kuvista

Nella on metsässä ja löytää Vilin, jota hän koskettaa. Nella ja Vili ystävystyvät ja juttelevat. He alkavat leikkiä piilosta ja löytävät leikin tiimellyksessä koiran. Koira tulee mukaan puolileikillään. He vievät koiran kotiin. Nella ja Vili lähtevät uimaan ja uimasta kotiin lähtiessään he menevät kuningattaren luokse. He kertovat kuningattarelle löytäneensä koiran. Kuningatar ilahtuu paljon ja ottaa Nellan ja Vilin kunniaystävikseen. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

 

lego kerhossa 4

 

Raamatun kertomus, kertomuksen kuvittaminen ja lopuksi kuvien uudestaan selittäminen. Näin se vain muuttaa muotoaan ja saa ihmetellä pienten kerholaisten luovuutta viikosta toiseen.

 

Kuvat: Pinja Rajala & Nina Jalkanen

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja