Joukko poikia on kerääntynyt korttipakkojen ja eväiden kanssa Muuramen seurakuntatalolle koulun jälkeen pelikerhoon. Kerhossa pelataan Magic: The Gathering -keräilykorteilla toisia vastaan ja vaihdellaan niitä.

muuramen pelikerhossa 1

13-vuotiaat Joonas ja Leevi pelaavat yhdessä toista joukkuetta vastaan.

 

- Me myös mietitään yhdessä, minkälainen pakka kannattaa olla, kertoo Juho Halonen, 13, joka liittyi kerhoon pikkuveljensä kanssa nähtyään kerhon ilmoituksen esitteessä.

 muuramen pelikerhossa 2
 muuramen pelikerhossa 3
Mutta mistä idea pelikerhoon syntyi?

- Kävelimme isoveljeni kanssa pienoismallikerhosta kotiin. Mietittiin siinä kävellessä, että monet pelasivat pienoismallikerhossa Magic: The Gathering -korteilla, joten ajattelimme perustaa meille pelaajille oman kerhon pienoismallikerhon lisäksi, kertoo Joel Pietiläinen, 13 (oik.). Hän on yksi pelikerhon ohjaajista.

- Ehdotimme ideaa nuorisotyönohjaajallemme Petri Katkolle ja hän suostui. Joulukuusta 2011 lähtien meillä on ollut tämä pelikerho.

Pelikerholaiset suunnittelevat järjestävänsä myöhemmin myös turnauksen.

 

Tietoisku!

Magic: The Gathering on maailman ensimmäinen keräilykorttipeli, jota voi pelata kaksi tai useampi pelaaja. Pelin pelaajia arvioidaan olevan maailmanlaajuisesti noin kuusi miljoonaa, eli enemmän kuin Suomessa on asukkaita! Peli sijoittuu fantasiamaailmaan.

Pelaajan täytyy pelatakseen koota itselleen pakka, jonka pitää olla toimiva kokonaisuus. Pelaajat kamppailevat toisiaan vastaan korteilla, jotka edustavat erilaisia loitsuja ja olentoja. Niiden avulla he pyrkivät vähentämään vastustajansa elämäpisteet nollaan.

 

Lähteet: Wikipedia, magicpelaaja.com

Kuvat: Pinja Lampinen (1, 2) ja Petri Katko (3)

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja