Karin "klinikka"

Klinikalla Kari Kuula (TT) kirjoittaa elämän ja uskon pienistä ja suurista kysymyksistä.

 

Jumalan sylissä

Laitan silmät kiinni omassa huoneessani. Tiedän, että siellä on sänky, pöytä, tuoli ja seinällä juliste. Ja paljon muutakin. Ne ovat olemassa, vaikka en näe niitä. Samalla tavalla näkymätön Jumala ympäröi minut ja koko luomakunnan. Koska Jumalaa ei näe, häneen voi olla vaikea uskoa. Onneksi en usko yksin, vaan yhdessä muiden kristittyjen kanssa. Pohjimmiltaan usko ei kuitenkaan ole mielipidettä Jumalasta, vaan Jumalaan turvautumista. Usko sanoo: ”Hyvä Jumala, tässä olen. Aamen”.

 

Auttajan lähellä

En ole koskaan yksin. Hyvä Jumala ja lempeät enkelit ympäröivät minut. Siksi käsien laittaminen ristiin tuntuu hyvältä ajatukselta. Kiitos siitä, että minua kannetaan.

 

Mielessä ihme

Ihmeellinen seuralainen tuo oma mieli. Joskus se on niin hyvällä päällä, että aivan naurattaa. Toisinaan taas kaikki harmittaa ja itku tulee itsestään. Yöllä mieli katselee omia elokuviaan. Päivällä se unelmoi, iloitsee ja joskus pelkää. Kunpa osaisi jättää omat huolet Jumalan huomaan. Sitä on pyhä huolettomuus.

 

Rakkautta ja riitaa

On helppoa joutua riitaan. Sopiminen taas on melkoinen taitolaji. Aina riita ei ole paha asia, sillä joskus omaa mielipidettä täytyy puolustaa. Rakkauskin tuntuu usein syttyvän kuin itsestään. Ihastuminen, rakastuminen ja rakkaus ovat kuitenkin eri asioita. Raamatustakin löytyy useita rakkauskertomuksia, ensimmäinen niistä jo aivan Pyhän kirjan alusta.

 

Kaikkea tapahtuu

Monen mielestä kaikkein parasta on olla ystävien kanssa. Kaikkein kauheinta on sota. Kaikkein kauneinta luonto. Joskus näyttää siltä, että monet haluavat kaikkein eniten tavaroita ja rahaa. Sisäinen rauha ja ilo on kuitenkin kaikkein tärkeintä elämässä.

 

Kivat puuhat

On mukavaa tehdä kaikenlaista. Lukea, pelata, liikkua. Aivot tykkäävät siitä kun niitä käyttää. Keho nauttii liikkumisesta. Joskus harrastuksista tulee lopulta ihmiselle ammatti. Mutta liika on liikaa. Monet mukavat tekemiset alkavat maistua puulta, jos niihin uppoutuu liikaa. Kohtuu kaikessa, myös sinä mikä on kaikkein parasta.

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja