Hae Jiipeenetin pressiklubiin!

Jiipeenetin pressiklubi etsii uusia jäseniä! Jiipeenetti on verkkojulkaisu 9 - 14-vuotiaille tytöille ja pojille. Pressiklubiin hakevan ikä voi olla 10 - 18 vuotta.

Oletko kiinnostunut videoiden tekemisestä, kirjoittamisesta, valokuvauksesta tai piirtämisestä? - Jos, niin olet sopiva hakija Jiipeenetin pressiklubiin.

 

jiipeenetin pressiklubi kutsuu

 

Koulutusta ja palkkioita

Lähetetämme postia ja järjestämme kursseja ja kokoontumisia. Julkaistuista jutuista maksetaan myös palkkiota! Lähtökohtana on, että saat tehdä juttuja itseäsi kiinnostavista aiheista.

 

pressiklubi juttureissulla

 

Jiipeenetin foorumista löytyy pressiklubilaisille avoin alue, jossa julkaistaan vain klubijäsenille suunnattua sisältöä. Foorumin kautta voit esimerkiksi tilata arvostelukappaleita uutuuskirjoista ja -elokuvista.

Pressiklubin jäsenyydestä voi olla todellista hyötyä koulussa ja haettaessa esimerkiksi ilmaisutaitolukioon. Moni pressiklubilainen on löytänyt ammattinsa myöhemmin viestintäalalta, muun muassa toimittajana, päätoimittajana – jopa kirjailijana.

 

Hakuohjeet

jiipeenetti linkkiHakulomakkeen voit täyttää täällä.

Lähetä hakemuksen mukana jokin vapaavalintainen näytejuttu.

Voit myös halutessasi lähettää vapaamuotoisen hakemuksen sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai kirjepostina (emme palauta hakemuksia tai sen liitteitä): Jiipeenetti, Pressiklubi, Partaharjuntie 361, 76280 Partaharju. Muista kirjoittaa tällöin hakemukseen nimesi ja ikäsi lisäksi postiosoitteesi ja sähköpostiosoitteesi.

Hyväksytyille lähetämme kirjeen ja pressiklubin ohjeet noin viikon sisällä.

Lisätietoja antaa toimitussihteeri Pirjo Riipinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 0400 706 280.

Hakemustasi odotellen!

 

nordisk film

Jiipeenetissä julkaisemme arvosteluja uusimmista kirjoista ja leffoista. Kuva Nordisk Filmin sivustolta. Kyseinen arvostelu löytyy kokonaisuudessaan täältä.

 

Kävimme pienellä Jiipeenetti-porukalla Bumtsibum-ohjelman nauhoituksissa. Ohjelma kuvattiin Ylen studiolla, mutta se tulee ulos MTV:ltä.

Ohjelma on ollut pitkällä tauolla. Se pyöri televisiossa viimeksi vuonna 2005. Nyt Bumtsibum palaa uudistettuna telkkariin 18.3. alkaen. Ohjelma juontajana toimii laulaja-näyttelijä Kalle Lindroth ja musiikista vastaavat kilpailijat ja Bumtsibum-bändi. Illan uutena kohokohtana on "Tittelipeli". Mikä se on, katso Bumtsibum!

 

otto kalle viljami 1Otto, Kalle ja Viljami Bumtsibumin lehdistötilaisuudessa

Bumtsibum on leikkimielinen musiikkikilpailu. Siinä on kaksi joukkuetta, jotka kilpailevat keskenään erilaisissa musiikkiin liittyvissä tehtävissä. Kilpailijat ovat poikkeuksetta aina kuuluisia laulajia. Joukkueissa on kolme henkilöä: kaksi vierasta ja joukkueen johtaja/pianisti. Bumtsibumissa on erittäin hyvä meininki.

Haastattelimme myös ohjelman juontajaa Kalle Lindrothia ja näin hän vastasi:

Kauanko olitte harjoitelleet ennen kuvaus päivää?
- Vain kahtena päivänä.

Minkälainen fiilis harjoituksissa on ollut?
- Bumtsibumin treeneissä on ollut tosi hyvä tunnelma.

Onks sulla ikinä ollut sellaista fiilistä, että ei jaksaisi mennä millään kuvauksiin?
- Ei Bumtsibumin kohdalla ikinä.

roope salminen 1Roope Salminen räppääHaastattelimme myös tämän jakson vierasta Roope Salmista.

Jännittikö sua, kun sinä menit tuonne lavalle?
- Ei, mua ei oo pariin vuoteen jännittäny, ainoastaan joskus ennen festarikeikkoja jännittää. Jos on hirveen paljon ihmisiä siinä samassa tilassa niin silloin jännittää. Mut sit tossa on aika vähän jengii ja rento meininki eikä niitä kameroita sillee jännitä.

Mitkä tunnelmat kun Bumtsibum loppu?
- Mul oli hyvät tunnelmat, olin silleen jes mä pääsen himaa.

Kuinka paljon etukäteen sait tietää, että sinut on kutsuttu tänne?
- Se itseasiassa vaan ilmesty yhtäkkiä mun kalenteriin. Varmaan toi levy-yhtiö järkkäili tätä ja laitto mun kalenteriin. En muista, et multa olis missää vaihees kysytty, et haluunks mä tulla tänne.

Minkälainen fiilis on laulaa?
- No se on tosi jännittävä. Mähän en oo siinä hirveen hyvä, että enemmän mä oon räppäilly ja näytelly nii kyl se on aika jännää.

Kuunteletko paljon musiikkia vapaa-ajalla?
- Kyl mä kuuntelen, eniten tulee kuunneltua varmaa Watskya eniten.

Miltä tuntuu, jos sä kuulet jonkun oman biisin tai näet ohjelman missä sä itse olet?
- Omii biisejä mä en hirveesti jaksa kuunnella ku niitä tulee vedettyy nii paljo keikoilla. Jos mä nään jonku ohjelman, missä oon ite ollu, nii mä vaan katon, et onks mul ollu jotain maneereja mitä voi jättää ens kerralla pois.

 

Kuvat: Juha Kinanen

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja