Notice: Undefined property: JCategoryNode::$rating_count in /home/jiipeele/public_html/plugins/content/vote/vote.php on line 69

Käyttäjän arvio: 0 / 5

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono

uusia kokemuksia reportterikurssilta

Siskoni Pinja valokuvaamassa Jiipeenetin reportterikurssilla.

 

Uusien kokemuksien saaminen alkoi jo oikeastaan matkalla Pieksämäelle. En ollut koskaan aikaisemmin matkustanut Intercity-junalla. Junamatka oli upea kokemus ja opinpa, että pitkälle matkalle kannattaisi ottaa mukaan jotain tekemistä.

Perjantai-iltana alkoi reportterikurssi Partaharjulla rempseällä ilmoituksella: "Huomenna pääsette haastattelemaan". Haastatteleminen ei ole sinänsä minulle mikään uusi laji. Olen ollut aiemmin harjoittelemassa haastattelemisen jaloa taitoa kahdesti reportterikurssilla ja saman verran suurleireillä lehtitoimituksessa.

Jutun teosta en sinänsä oppinut uutta, mutta onhan kertaus opintojen äiti. Kuvaamisesta sen sijaan opin paljon uutta. Enpä ollut aiemmin tiennyt, että henkilökuvat kannattaa ottaa vähän yläviistosta.

Kaiken kaikkiaan reportterikurssi oli oikein mukava kokemus. Oli paljon yhdessäoloa ja mukavaa tekemistä. Kotimatkallakin odotti hieno kokemus, nimittäin Pendolino-junan kyydissä matkustaminen.

 

Kuva: Tarmo Ylhävuori

jiipeenetti reportterikurssiUudistuneen Jiipeenetin historian toinen nuorten reportterien kurssi järjestettiin Partaharjulla, Pieksämäellä 19. - 21.10.2012. Neljätoista innokasta ja kokenutta reportteria osallistui viikonlopun tehtäviin. Kurssin aikana tutustuttiin haastattelutekniikoihin, valokuvaukseen, jutun tekemiseen ja verkkomediaan.

Reportterikurssin tuotoksia julkaistiin kurssin omassa Partaharjun Sanomat -julkaisussa.

Lauantaina reportterit jalkautuivat Pieksämäen keskustaan, jossa vierailtiin paikallisissa liikkeissä sekä tutustuttiin torin tapahtumiin.

Viikonlopun aikana osallistuttiin myös VR:n järjestämään asemakuvakisaan.

Reportterikurssilaisten juttuja pääset lukemaan, katsomaan ja kuuntelemaan alla olevista linkeistä:

Kurssin vetäjinä toimivat Juha Kinanen, Pirjo Lehtonen-Inkinen, Pirjo Riipinen ja Tommi Heinäjärvi.

 

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja