Siirry Ttilaan
Jiipeenettiä ei enää päivitetä vuoden 2019 alusta
 
 
 • Siirry Ttilaan

  Siirry Ttilaan

  Jiipeenettiä ei enää päivitetä. Sen materiaalit ovat edelleen kuitenkin käytettävissä. Tervetuloa...

 • Assyt 2018

  Assyt 2018

  Messukeskus Helsingissä täyttyi peli- ja tietokoneharrastajista 2.-5.8.2018. Jiipeenetti oli...

 • Taskulamppulla yöhön

  Taskulamppulla yöhön

  Elokuun ihanat lämpimät ja pimeät illat ovat täällä! Silloin voi seikkailla taskulampun valossa....

 • Pitkätähden kosto

  Pitkätähden kosto

  Pitkätähden kosto on opettavainen tarina kohtalon etsinnästä ja ystävyydestä. Ennen kuin luet arvostelun, on...

 • Petteri Kaniini

  Petteri Kaniini

  Petteri Kaniini on sisukas ja hieman itsepäinen jänis, joka asustaa suuren puun juurakossa...

 • Hän sanoi nimekseen Aleia

  Hän sanoi nimekseen Aleia

  Hän sanoi nimekseen Aleia on pääkaupunkiseudulla asuvan Erika Vikin esikoisteos. Teos ilmestyi...

Jiipeenetillä on kummiluokka Botswanassa. Miten Botswanassa lapset viettävät pääsiäistä, siitä selvää otti lähetystyöntekijä Marja Alastalo.

Tyttöryhmä: Pääsiäinen on juhla jota vietetään siksi, että Jeesus ristiinnaulittiin. Silloin emme mene kouluun vaan olemme kotona. Kirkossa ei ole vielä sanottu, miten pääsiäistä vietetään, joten olemme varmaan kotona ja rukoilemme ja luemme Raamattua.

tyttoryhma

Tytöt kuvassa vasemmalta oikealle: Amogelang 11 v., Kebabonye 11 v., Phemelo 12 v., Obonye 15 v.

 

Poikaryhmä: Tiedämme kyllä pääsiäisen, mutta miksi sitä vietetään, sitä emme tiedä. Thusego menee joskus kotikylään pääsiäisenä niin kuin muinakin juhlapyhinä on Botswanassa tapana tehdä. Babolokille ja Thusolle pääsiäinen on vaan vapaapäivä koulusta.

poikaryhma

Vasemmalta oikealle: Baboloki 11 v., Thuso 11 v. , Thusego 12 v.

 

otengOteng 20v. (isonen Tsholofelong-ohjelmassa): Suuri osa lapsista Botswanassa pitää pääsiäistä vaan vapaana juhlapyhänä, josta johtuen ei mennä töihin eikä kouluun vaan ollaan kotona – tai mennään sukulaisia tapaamaan kotikyliin. Näin minäkin ajattelin koko lapsuuteni ja suuren osan nuoruudestani. Kuulin kyllä kirkossa pääsiäisen tapahtumista, mutta pääsiäisen merkitys ei oikein auennut. Viime vuoden pääsiäisenä sitten minulle kolahti pastorin sana "Jeesus on voittanut kuoleman". Ymmärsin, että jos Jeesus on voittanut kuoleman ja jos kerran me olemme Hänen kanssaan ja Jumalan kuviksi luotuja, on myös meillä voima voittaa kuolema. Siksi pääsiäinen on nyt minulle merkityksellinen juhla.

- Kaupoissa on myytävänä pääsiäismunia (suklaasellaisia) ja tipujen kuviakin näkyy siellä täällä. Työmme piirissä olevat lapset ovat kuitenkin köyhistä perheistä, joten pääsiäismunat eivät ole heille tuttu juttu ollenkaan. Perheillä ei ole varaa ostaa sellaisia. Yksi seurakuntamme nuorista, jolta myös kyselin pääsiäisen merkityksestä, sanoi joulun olevan hänelle suurempi juhla kuin pääsiäinen. Siksi, että se on Jeesuksen syntymäjuhla. Kun sitten keskustelimme pääsiäisestä ja Jeesuksen ylösnousemuksesta, totesi hän, että mitä tekemistä niillä suklaamunilla ja pääsiäistipuilla on sitten pääsiäisen kanssa. Hyvä kysymys..., sanoo Marja Alastalo.

Kuvat: Marja Alastalo

Tule tukemaan kummikoululaisia.

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja