HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

ella aura ja kolmastoista haltiaElla on keitu, eli hän on puoliksi keiju ja puoliksi tonttu. Ellan paras kaveri on Tom Vuori, joka on ihminen. Kun Ellan koulu jatkuu taas loman jälkeen, alkaa tapahtua. Ella saa viestin tulevaisuudesta lapsenlapsenlapsenlapseltaan, jonka mukaan Tomia uhkaa vaara, kun hänen syntymäpäivänsä koittaa. Ellan on pakko päästä Tomin synttäreille ja siitäkös vasta seikkailu alkaa.

Kirja on oikein hyvä, koska sen tapahtumat sijoittuvat Suomeen ja olivat melko uskottavia, jos ei ota huomioon, että kirjassa seikkaili keijuja, tonttuja, haltioita ja keituja. Kirjassa oli tärkeitä teemoja: ilmastonmuutos ja Itämeren öljykatastrofi. Kirja oli mielenkiintoinen ja rohkaisi toimimaan enemmän luonnon hyväksi. Kirja ei ollut tylsä, vaikka se melko paksu olikin. Kuitenkin suosittelisin lukemaan ensimmäisen osan Ella Aura -sarjasta ensin, sillä kirjan tapahtumat liittyvät paljon siihen ensimmäiseen osaan. Kirjan kuitenkin ymmärsi oikein hyvin, vaikka en itse ole sitä edellistä osaa lukenut. Kirja oli oikein koukuttava, joten kannattaa varata paljon aikaa, koska tätä kirjaa ei yksinkertaisesti voi jättää kesken. Kirja oli sekoitus todellisuutta ja fantasiaa.

Suosittelen kirjaa 10 - 13-vuotiaille paksuista kirjoista pitäville tytöille ja pojille. Annan kirjalle 5/5 tähteä, koska siinä oli seikkailua ja rippusen jännitystä ja ihmishenkilöt olivat uskottavia.

5 starElena Mady
WSOY 2012
444 sivua


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja