HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

taikurin poikaOnnela on täysihoitola Heinäkummussa, jossa asuu argentiinalainen tyttö, Delfina. Yllättäen Onnelan talonmiehen Riston ja ranskalaisen taikurin Aurelien vauva syntyy. Aurelie tuntuu sen jälkeen menettävän taikomiskykynsä ja juuri sattumalta Aurelien opettaja, ranskalainen taikuri Fernando on tulossa vierailulle. Samaan aikaan Delfinan abuelo eli isoisä muuttuu ihan vihaiseksi ja väsyneeksi. Delfina ja hänen ystävänsä Wasker ja Henkka alkavat selvittämään näitä kummallisia arvoituksia.

Kirja oli mielestäni hauskasti kirjoitettu, koska siinä puhuttiin suomen lisäksi ranskaa, espanjaa ja ruotsia. Onneksi kirjan takana oli sanasto, josta aina pystyi katsomaan, mitä jokin lause tarkoittaa. Kirja olisi ollut mielikuvitukseton, jos argentiinalaiset, ranskalaiset ja ruotsalaiset olisivat puhuneet ihan vain suomea. Kirja oli muutenkin hyvä ja varsinkin koukuttava. Kirja oli pakko lukea melkein yhdellä kertaa, koska sitä ei voinut jättää kesken. Kirjassa oli mielestäni hyvää se, että vaikka siinä riideltiin hiukan, niin kuitenkin tehtiin heti seuraavana tai jo samana päivänä sovinto. Ei tarvinnut lukea ainaisesta riitelystä, mikä olisi ollut aika tylsää. Jännitystä olisi voinut olla ehkä edes vähän, mutta ei se haitannut, oli se ilmankin mahtava.

Suosittelen kirjaa noin 9 - 13-vuotiaille tytöille ja pojille, koska kirja oli melko paksu. Kuitenkin jos jaksaa lukea pitkiä kirjoja, tämä on oikein hyvä kirja nuoremmillekin, koska se ei ollut mitenkään liian jännittävä. Tämä kirja on viides ja viimeinen osa Pensionaatti Onnela -sarjasta, mutta sen voi lukea ihan hyvin, vaikka ei olisikaan lukenut edellisiä osia.

Annan kirjalle ehdottomasti 5/5 tähteä, koska vaikka aluksi minulla oli ennakkoluuloja kirjan nimen takia, sillä en tiennyt oikein mitä pensionaatti tarkoittaa, hieman luettuani ennakkoluulot kuitenkin haihtuivat. Aion vielä lukea kaikki muutkin osat, koska tämä osa oli ainakin hyvä. Kannattaa siis ennakkoluulottomasti lukea tämä kirja!

5 starEppu Nuotio ja Tuutikki Tolonen
Otava 2013
304 sivua


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja