Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä
 

supermarsu palaa tulevaisuuteenPaula Norosen Supermarsu palaa tulevaisuuteen jatkaa hauskaa Supermarsu-sarjaa. Nyt ilmestynyt osa on peräti sarjan seitsemäs kirja. Seitsemännessä osassa kirjan kuvittaja ja kustantaja ovat vaihtuneet. Etenkin kuvittajan vaihtuminen näkyy raikkaassa värikuvituksessa.

Emilia on tavallinen tyttö, joka saa Supermarsun kyvyt hörpätessään marsunsa juomapullosta huikan. Nyt Emilia on kahdenkin kinkkisen pulman edessä. Jättiläismarsu on vienyt Emilian vierailulle tuhannen vuoden päähän tulevaisuuteen 3000-luvulle. Siellä koiria vaivaa ongelma: kasvatuksen myötä koirista on tullut samannäköisiä ja robottimaisesti käyttäytyviä. Kaikki koiramaisuus on kadonnut näistä koirista. Jättiläismarsun mukaan ongelman syy löytyy Emilian kotikonnuilta 2000-luvulta.

Toinen Emilian ongelma on hänen parhaan kaverinsa Simon muuttunut käytös. Simo surffaa koko ajan netissä, eikä tunnu olevan tässä todellisuudessa ollenkaan. Emilialle selviää kirjan myötä, että Simoa kiusataan netissä. Emilia on nyt vaikean tilanteen edessä, miten hän voisi auttaa ystäväänsä ja 3000-luvun koiria.

Supermarsu palaa tulevaisuuteen on täynnä kirjailija Paula Norosen aiemmille lastenkirjoille tyypillistä huumoria. Kirjaa ei voi mitenkään lukea vakavalla naamalla. Huumorin lisäksi kirjaan on saatu mahdutettua mukaan monta tärkeää teemaa, esimerkiksi erilaisuuden hyväksyminen, nettikiusaaminen ja anteeksipyynnön merkitys.

Kuvittajan ja kustantajan vaihtumisen myötä kirja ulkoasu on saanut isohkon muutoksen. Kirja tuntuu värikkäämmältä ja raikkaammalta kuin sarjan edelliset osat. Kirjan jokaisen otsikkoon on valittu kirkas väri ja erityisen hauska oivallus kirjan taitossa on tekstiviesti- ja Facebook-keskustelujen muotoon tehdyt viestiketjut. Kuvittaja Teresa Bastin vauhdikkaat piirrokset tukevat hyvin juonta. Tosin kuvituksen hahmot ovat aika erinäköisiä kuin Pauliina Mäkelän piirtäminä aiemmissa kirjoissa, mutta kyllä näihin uusiinkin tottuu.

4 starPaula Noronen
Tammi 2014
171 sivua


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja