HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

uinuvien kirjojen labyrinttiKuuluisa kirjailija Hildegunst von Mythenmetz saa kummallisen kirjeen, joka johdattaa hänet Kirjalistoon, uinuvien kirjojen kaupunkiin. Edellisestä Hildegunstin käynnistä on kulunut jo 200 vuotta. Kirjalisto onkin muuttunut huimasti. Kaupunki on noussut tuhkasta sen palon jälkeen. Millaisiin seikkailuihin Hildegunst vielä joutuukaan? Ja mikä saa hänet menemään uudestaan Kirjaliston kolkkoihin labyrintteihin?

Kirja kuulosti aluksi todella mielenkiintoiselta. Kuka kirjojen ystävä nyt ei voisi vastustaa kirjaa, jossa tärkeässä roolissa ovat kirjat itse? Lisäksi kirja tuntui olevan huiman paksu. Mielestäni kirjassa olisi kuitenkin voinut ihan hyvin hypätä joidenkin kohtien yli, koska joskus kirjassa oli niin paljon kuvailua, joka ei edistänyt kirjan juonta oikein mitenkään. Onneksi kirjassa oli myös hyvin koukuttavia kohtia, jotka luki todella nopeasti. Vähän myös ihmetytti se, että kirjan nimi on Uinuvien kirjojen labyrintti, kun sinne itse labyrinttiin päästiin vasta kirjan viimeisessä luvussa.

Suosittelen kirjaa ehkä vähän kokeneemmille lukijoille, jotka eivät hätkähdä, vaikka kirjassa ei tapahtuisikaan vähään aikaan mitään. Sen lisäksi olisi varmaankin hyvä pitää kirjoista, koska niihin tässä kirjassa törmää väistämättä.

Annan kirjalle 4/5 tähteä, koska se oli hyvin koukuttava ja jännittävä tietyissä kohdissa. Täysiä tähtiä en sille kuitenkaan voi antaa, koska välillä tuntui, ettei kirjan juoni etene ollenkaan.

4 starWalter Moers
Otava 2014
427 sivua


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja