HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

beasts of the southern wildPieni pörröpäinen tyttö Hushpuppy elää suoalueella yhdessä isänsä kanssa. Suoalueella elämä on alkeellista ilman sähköä ja juoksevaa vettä. Elämässä ei tapahdu mitään ihmeellistä: isä juopottelee ystäviensä kanssa joka välissä ja Hushpuppy hoitaa perheen muutamaa kotieläintä.

Elämän mullistaa ilmastonmuutoksesta rajuksi muuttunut myrsky. Ihmiset pakenevat kiireen vilkkaa kylästä ennen myrskyä. Vain Hushpuppy isänsä ja muutaman muun uhkarohkean kyläläisen kanssa jäävät. Myrskyn tuomat vesimassat hautaavat koko hökkelikylän alleen ja tuhoavat ihmisten kodit. Kyläläiset päättävät ratkaista ongelman räjäyttämällä suurkaupunkia suojaavan tulvapadon. Tulvan jälkeen elämä ei palaa kylässä koskaan täysin ennalleen.

Beasts of the Southern Wild oli yllättävä katselukokemus. Se on hurjan erilainen kuin ne perinteiset Hollywood-leffat, joita olen tottunut katsomaan. Ensinnäkään tässä elokuvassa ei ole juurikaan juonta. Enemmänkin elokuva kuvaa vain yksinkertaista elämää suoalueella ongelmineen. Se tietysti tekee elokuvasta hivenen pitkäveteisen ja tylsän.

Toiseksi elokuva ei ole kovin nopeatempoinen. Vaikkapa Disneyn piirretyissä tapahtuu koko ajan jotakin, mutta Beasts of the Southern Wild -elokuvassa on pitkiäkin toveja, jolloin ei tunnu tapahtuvan varsinaisesti mitään.

Kolmanneksi elokuva on varsin vaikeaselkoinen. Elokuvassa kuvataan välillä Hushpuppyn mielikuvituksen tuotteita ja välillä todellista elämää. Kuvitteellisen kohtauksen alku ja loppu jäävät varsin hämäräksi: on vaikea ymmärtää mikä on totta ja mikä ei.

Vaikka Beasts of the Southern Wild oli erilainen kuin mihin olen aiemmin tottunut, ei se missään nimessä ollut huono. Elokuvan päähenkilöä Hushpuppyä näytellyt Quvenzhané Wallis on kuin luotu esiintymään. Kuinka moni kuusivuotias selviäisi haastavasta elokuvan pääroolista? Wallis onnistui roolissaan jopa niin hyvin, että hän oli Oscar-ehdokkaana tänä vuonna parhaimmasta naispääosasta.

Jos haluat nähdä hieman erilaisen elokuvan, jossa tunteita ja symboliikkaa piisaa, suosittelen katsomaan Beasts of the Southern Wild -elokuvan. Suosittelen kuitenkin noudattamaan elokuvan ikärajaa kielletty alle 12-vuotiailta. Elokuva sisältää aika rankkojakin kohtauksia, joiden katsominen voi hirvittää vanhempaakin katsojaa.fi-12

3 starBenh Zeitlin
Scanbox 2013
Kesto 1 h 29 min

 

beasts of the southern wild 1

beasts of the southern wild 2


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja