HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

nain koulutat lohikaarmeesi 2 1

 

Heinäkuun alussa 4.7. saa ensi-iltansa jatko-osa elokuvalle Näin koulutat lohikäärmeesi. Elokuvan nimeäjillä ei ole ollut kyllä kauheasti mielikuvitusta, sillä jatko-osa on aivan samanniminen kuin sarjan ensimmäinen elokuva ja ainoa ero on järjestysnumero 2. Elokuvan juoni on onneksi sentään hivenen mielikuvituksellisempi kuin elokuvan nimi.

Näin koulutat lohikäärmeesi 2 -elokuvan päähenkilöt ovat viikinki Hikotus ja hänen lohikäärmeensä Hampaaton. Yhdessä he tykkäävät kartoittaa täysin uusia seutuja matkaamalla kauas kotikylästään Öystilästä. Yhdellä matkallaan he törmäävät kansaan, joka metsästää lohikäärmeitä salaperäiselle herra Dragonille. Dragon kokoaa lohikäärmearmeijaa, jolla hän voisi tuhota Öystilän ja valloittaa koko maailman. Hikotus uskoo voivansa kääntää Dragonin pään neuvottelemalla.

Matkalla Dragonin luokse Hikotus päätyy sattumalta tuntemattoman lohikäärmeratsastajan sieppaamaksi. Tämä ratsastaja paljastuu myöhemmin hänen kuolleeksi luulluksi äidikseen. Äiti on elänyt lohikäärmeiden kanssa kahdenkymmenen vuoden ajan. Äidin tavattuaan Hikotuksen ei tarvitse lähteä rauhanneuvotteluihin yksikseen ja kun vielä paikalle sattuu isäkin ja koko ystäväpiiri, niin Hikotuksella on vahva tukijoukko ympärillään. Ainoa ongelma vain on, ettei Dragon kuuntele neuvotteluissa lainkaan järjen ääntä. Luvassa on siis mahtipontinen taistelu, jossa lohikäärmeet ja ihmiset kohtaavat.

Näin koulutat lohikäärmeesi -elokuvasarja perustuu löyhästi Cressida Cowellin samannimiseen 2000-luvulla ilmestyneeseen romaanisarjaan. Itse luin aikoinaan koko kirjasarjan ja tykästyin sarjan kirjoihin. Mennessäni elokuvaa katsomaan luulin elokuvan olevan hivenen samantyylinen kuin kirjatkin. Siinä erehdyin kyllä pahemman kerran. Elokuvasarjassa yhteistä kirjoille on vain nimi, samannimiset hahmot ja tapahtumapaikat, mutta juoni on täysin erilainen.

Vaikka elokuva ei olekaan samanlainen kuin kirjasarja, on elokuvan juoni ihan mainio. Se tarjoaa katsojalle reippaasti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Elokuvassa tarjoillaan vauhdin lisäksi rauhallisia tilanteita. Loistava esimerkki tunnelmallisesta kohtauksesta on Hikotuksen äidin ja isän kohtaaminen vuosien jälkeen. Yhdessä he innostuvat laulamaan kauniin kappaleen rakkaudesta.

Näin koulutat lohikäärmeesi 2 -elokuva katsoja voi valita, käykö katsomassa elokuvan kaksi- vai kolmiulotteisena. Itse valitsin kolmiulotteisen version, joka oli melko vaikuttava. Erityisesti vauhdikkaat lentokohtaukset ovat vaikuttavaa katsottavaa kolmiulotteisina. Myös henkilöhahmot ovat Hollywoodin tapaan loistavasti animoituja. Lohikäärme Hampaattomallakin on aidonoloinen suomupinta.fi-7

4 starDean DeBlois
DreamWorks 2014
Kesto 1 h 43 min

 

 nain koulutat lohikaarmeesi 2 2

nain koulutat lohikaarmeesi 2 3

nain koulutat lohikaarmeesi 2 4


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja