HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Renkaanheitto on tuttu pihapeli. Sen voit myös itse helposti valmistaa. Tarvittava materiaalikin löytyy lähistön pajupensaikosta. Työkaluksi riittää pelkästään puukko.

Muista nämä!

  • Kuljeta puukkoa aina tupessa!
  • Vuole vain itsestäsi poispäin!
  • Älä vie vuollessa sormia puukon etupuolelle!
  • Vuole vähintään kahden askeleen päässä toveristasi!

 

renkaanheitto1


Pelin valmistus: Katko 2–3 cm:n paksuisista pajunvesoista viisi noin 40 cm mittaista keppiä. Teroita kepit ja pyöristä niidet toinen pää. (Katso kuvaa.) Vuole pyöristettyyn päähän noin 2 cm:n välein renkaita esimerkiksi näin: ensimmäiseen keppiin 1 rengas, toiseen 2 rengasta, kolmanteen 3 rengasta, neljänteen 4 rengasta ja viidenteen (keskelle tulevaan) 5 rengasta. Puno vielä ohuista pajunvitsoista kolme rengasta, joiden halkaisija on 15–20 cm.

 

renkaanheitto2

Pelin pystytys ja pelaaminen: Pystytä kepit pihanurmikolle niin, että viiden renkaan keppi tulee keskelle ja muut sen ympärille neliön muotoon noin metrin päähän toisistaan. Jokainen heittää vuorollaan sovitulta etäisyydeltä kolme rengasta tarkoituksena osua keppeihin niin, että keppi jää renkaan sisään. Pisteitä tulee kepeissä olevien raitojen mukaan: yksi rengas = 1 piste ja viisi rengasta = viisi pistettä. Tarkemmat säännöt voidaan sopia yhdessä ennen pelin aloittamista.

 

renkaanheitto3

 

Kuvat: Pauli Kirkinen.

Julkaistu JiiPee-lehden numerossa 6/2009.

 

 


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja