HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Tee koru lahjaksi esimerkiksi hyvä ystävälle. Siitä tulee persoonallinen, mutta todella halpa.

Tarvitset:

  • vanhoja lehtiä tai mainoksia
  • paperiliimaa
  • sakset
  • sukkapuikko tai pitkä cocktailtikku
  • kalastajalankaa tai siimaa

 

paperihelmet1

 

1. Leikkaa lehdestä pitkiä kolmioita. Voit valita esimerkiksi värikkään mainoksen, niin helmestäkin tulee värikäs, tai yksivärisiäpapereita, niin helmistä tulee samanlaisia. Kolmion leveä pää määrittää helmen leveyden. Esimerkiksi noin 2 cm on hyväksi koettu leveys. Älä leikkaa liian leveitä, koska ne eivät muotoudu yhtä helposti esimerkiksi vaikkapa ympärille.

 

paperihelmet2

 

2. Jos haluat spiraalin mallisen helmen, aloita rullaamaan kolmiota leveästä päästä sukkapuikon ympärille. Kun olet rullannut kolmion helmeksi, liimaa pää kiinni. Pidä hetki kiinni, ettei helmi purkaannu. Jos taas haluat suoran helmen, aloita rullaus kapeasta päästä. Muuten toimi samoin kuin spiraalimallissa.

 

paperihelmet3

3. Tee tarpeeksi helmiä. Määrä riippuu siitä, teetkö esimerkiksi rannekorun vai kaulakorun. Pujota helmet narusta ja sido naru kiinni. Jos helmen keskusta on pieni ja jos narunpää on rispaantunut, voit kastella narunpään liimassa. Se helpottaa pujottamista.

Vinkki:
Voit lisätä paperihelmien väliin oikeita helmiä tai laittaa spiraalimallisia ja suoria helmiä sekaisin, niin koruista tulee erinäköisiä.

 

paperihelmet4

 

Kuvat: Iita Virtanen


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja