FREEBUNDLE

Netistä löytyy paljon myös ilmaiseksi pelattavia pelejä. Osa on vanhempia, mutta silti vielä aivan hyviä.

Jos siis rahat on loppu, mutta haluaisi vielä pelailla, kokeilepas näitä pelejä.

Halutessasi voit kirjoittaa niistä arvosteluja, joita julkaistaan muun muassa täällä Jiipeenetissä.

 

Lue lisää: Ilmaisia pelejä

RollerCoaster Tycoon 3 on huvipuistosimulaattori ja jatko-osa RollerCoaster Tycoon 2 -pelille.

rollercoaster tycoon 3 1

 

Pelissä on kaksi eri pelimuotoa: hiekkalaatikko ja ura. Hiekkalaatikkotilassa pääset rakentamaan unelmasi huvipuiston helposti. Tässä pelimuodossa sinulla on rahaa rajattomasti, ja kaikki radat ja laitteet ovat saatavilla heti.

 

rollercoaster tycoon 3 2

 

Uratilassa sinulla on rajoitetusti rahaa ja sitä voi tienata pääsymaksuilla ja ravintoloiden avulla. Uusia laitteita on rajoitetusti. Niitä voi saada lisää, mutta ne maksavat.

 

rollercoaster tycoon 3 3

 

Minä pidän tästä pelistä, koska peli on hyvin luova, koukuttava, hauska ja aika todenmukainen peli. Pääsen toteuttamaan unelmieni huvipuiston, rakentamaan laitteita ja olemaan huvipuiston johtaja. Laitteita löytyy karuselleista vuoristoratoihin. Lisäksi pelissä on mukavaa, kun laitteiden kyytiin voi mennä – (parissa kuvassa näkyy kuvaa laitteesta). Pääsee itsekin vauhtiin ja voi kuvitella itsensä laitteeseen sisälle.

 

rollercoaster tycoon 3 4

 

Lisäksi peliin löytyy kaksi lisäosaa, joiden avulla voi rakentaa vesipuiston tai eläintarhan. Pelissä löytyy myös erilaisia tavoitteita, joihin on tarkoitus päästä.

 

rollercoaster tycoon 3 5

 

Huonoja puolia tässä pelissä on esimerkiksi se, että se ei ole moninpeli – kaverin kanssa olisi hauskaa päästä tekemään yhteinen huvipuisto. Laitteita on myös liian vähän, ja peli on liian koukuttava.

 

rollercoaster tycoon 3 6

 

Peli on Frontier Developmentsin kehittämä ja Atarin julkaisema. Peli löytyy Windowsille ja Macille ja se on julkaistu vuonna 2005. Ikäraja pelille on 3 vuotta. Suosittelen tätä peliä kaikille, jotka pitävät huvipuistoista ja simulaattoripeleistä.

 

rollercoaster tycoon 3 7

rollercoaster tycoon 3 8

 

6

 

Angry Birds on varmaankin kaikille tuttu peli. Tarina siitä miksi linnut ovat vihaisia, kun possut ovat vieneet niiden munat, on aika ohut, mutta riittää pelin taustaksi.

Peli on perinteinen "ammu ritsalla eri tavalla hajoavia lintuja ja riko kaikki possut kentästä, niin pääset eteenpäin seuraavaan kenttään". Tällä kertaan mukaan ovat tulleet tutut hahmot Star Wars -saagasta, Erikoisuutena on muun muassa valomiekkaa heiluttava lintu ja Yoda-lintu. Samoin grafiikka on tuttua kaikille Star Wars -maailmoja kolunneille, mutta muuten peli on sitä samaa huttua mitä oli puhelimillekin. Ammu ritsalla ja hyvällä tuurilla (ja hieman taidollakin) saat pisteet kotiin ja pääset seuraavalle tasolle.

 

1

2

 

Alkuperäinen peli-idea iski juuri mobiiliin maailmaan, tilanteisiin joissa oli hetki aikaa ja silloin saattoi suorittaa kentän tai pari odotellessa jotain. Nyt konsolimaailmassa peli on viety sohvalle ja enää sen vetovoima ei riitä houkuttelemaan istumaan pitkiä aikoja pelaten samoja kenttiä uudestaan ja uudestaan. Wiin kapulaohjaus toimii kyllä hyvin ja on hieno, kun voit tarttua lintuun kiinni ja venyttää, mutta pitemmän päälle sekin alkaa puuduttamaan.

 

3

 

Peli on niin sanottu puzzle-peli, jonka kevyitä ongelmanratkaisutaitoja voi suositella pienimmillekin, mutta kovinkaan paljon siitä ei ole muuta kuin viihdykettä ja hajottamisen iloa. Ihmettelen että muutaman euron pelistä voidaan pyytää konsolille vietynä täyden pelin hinta, koska Wii (tai muukaan konsolialusta) ei tarjoa pelille mitään uutta.

 

Moninpeli

Parasta pelissä on ehdottomasti moninpeli. Co-op-muoto, jossa samaa kenttää pelataan vuorotellen yhteispelimuotona, on vielä tylsä, mutta kun pelataan mies miestä vastaan, peli muuttuu oikeasti hauskaksi. Pelissä voi parhaimmillaan pelata jopa neljä pelaajaa ja jokainen pelaaja ampuu vuorollaan ensimmäisen linnun, sitten toisen, niin kauan kunnes jokainen on tuhonnut kentän ja sanut loppupisteet. Sitten peli vielä antaa erikoispisteita esimerkiksi pisimmästä lennosta tai eniten saaduista pisteistä yhdellä linnulla. Tietenkin eniten pisteitä saanut pelaaja voittaa. Samalla kun seuraa muiden suoritusta, voi ottaa itse oppia siitä, miten ampuu oman seuraavan lintunsa.

 

5 4

 

Angry Birds Star Wars tarjoaa kevyttä ongelmanratkaisua ja hauskaa ajanvietettä. Pelissä koordinaatiokyky paranee, kun täytyy osoittaa ruutuun, kun ampuu ritsalla. Samoin peli kehittää ongelmanratkaisutaitoja. Pelissä ei ole lapsille "vahingollisia" elementtejä, jollei lasketa koukuttamista ja innostumista krääsän ja oheistavaroiden hankkimiseen. Tämän jälkeen voi olla hankala kieltää lapselta Angry Birds -limun tai karkkipussin hankintaa.

Hauskinta on pelata yhdessä, kun toinen seuraa toisen suoristusta ja voi sen myötä oppia pärjäämään (tai sitten toisinpäin). Pelaaminen yhdessä on aina hauskaa!

Toisiko pukki pelejä?

Joulun 2013 suosikkipelit

Joulu on aikaa jolloin uusia pelejä hankitaan ja niitä on myös mahdollista pyytää lahjaksi. Monet vanhemmat tuskailevat pelien suhteen, kun eivät tiedä mikä olisi hyvä ja mikä huono peli.

Tässä pieni kooste muutamasta tämän joulun suosikkipelistä, jotka varmaankin ovat suosittuja myös joulun jälkeen

 

legomarvelsuper

Lego Marvel Superheroes

Lego-palikoiden ympärille perustuva pelisarja kohtaa tällä kertaa Marvelin sarjakuvista tutut supersankarit. X-ryhmän ja Kostajat-ryhmän jäsenet ovat saaneet Legomuodon, ja seikkailevat avoimessa maailmassa suorittaen tehtäviä. Runsaasti huumoria viljelevä peli sopii myös aikuisille. Lyödessä tavarat muuttuvat legopalikoiksi, joita keräämällä voidaan rakentaa lisää. Hauskaa pelattavaa tuttuun Legopeli-henkeen!

PEGIi 7

super mario 3d

Super Mario 3D World

Uusi Super Mario peli on aina odotettu tapaus ja tällä kertaa kolmiulotteisessa maailmassa pääsee seikkailemaan jopa neljä pelaajaa yhtä aikaa. Peli on taatusti "tutki, etsi ja kerää tähtiä" -tyylinen eli perinteistä Mario-hurmaa. Sopii kyllä aikuisillekin. Pelissä on uusia jippoja ja Mario voikin muuttua välillä vaikka kissaksi, joka pystyy kiipeilemään. Monipuolinen peli, jota ei pelata hetkessä loppuun.

PEGI 3 Wii U

Zelda windwaker

The Legend of Zelda: The Wind Waker

Vanha Gamecuben Zelda on saanut uuden ilmeen ja uusia ideoita Wii U:n The Wind Waker HD -versiossa. Pelissä seikkaillaan Link-hahmolla aavalla ulapalla ja suoritetaan erilaisia tehtäviä samalla etsien Linkin sisarta. Peli on hauskaa seikkailua, tutkimista ja ongelmanratkaisua, ja siitä riittää pelattavaa pitkäksi aikaa. Myös aikuisille.

PEGI 7 Wii U

Pokemon Y

Pokemon Y

Uusin Pokemon-seikkailu kantaa nimeä Pokemon Y ja se julkaistiin Nintendon 3DS-käsikonsolille. Peli on tyypillistä Pokemonia uusilla alueilla ja hahmoilla. Lisäksi seikkailu tulee kolmiulotteisena ja hienoilla grafiikoilla, joten vanhat Pokemon-fanit tulevat varmasti innostumaan tästäkin pelistä. Pelissä voi liikkua erilaisilla apuvälineillä ja etsiä ja kouluttaa uusia Pokemoneja sekä taistella niiden kanssa.

PEGI 7 Nintendo 3DS

NBA 2K14

NBA 2K14

Koripallopelien ystäville uusin NBA tarjoaa myös eurooppalaisia sarjajoukkueita. Peli on sulavaliikkeistä koripalloilua ja tietenkin parhaimmillaan kaverin kanssa pelattuna. Voit myös luoda oman pelaajahahmosi ja aloittaa taipaleen kohti NBA-sankareiden joukkoa.

PEGI 3

wrc 4

WRC 4

Rallipelien ystävät varmastikin innostuvat uudesta rallipelistä. Hienolla grafiikalla ja toimivalla ura-moodilla varustettu peli tukee lisäksi useita rattiohjaimia, joten erillinen ratti onkin tämän pelin seuraksi mukava lisä. Vauriomallinnus on toimiva eikä peli ole liian realistinen, jottei siitä pääsisi nauttimaan puhtaana rallipelinä.

PEGI 3

Disney Infinity

Disney Infinity

Infinity on hiekkalaatikko- ja tasohyppelypeli, joka lainaa ideoita mm. Skylanderista ja Minecraftista. Pelissä seikkaillaan Disneyn elokuvista tutuissa maastoissa ja peliä varten myydään erilaisia figuureita, joita voi hankkia lisää. Jokainen figuuri tuo uuden hahmon peliin. Lisäksi pelissä voi rakentaa omia alueita hiekkalaatikkopelien tyyliin. Aloituspakkaukseen tulee kolme hahmoa sekä pelialusta.

PEGI 7

rocksmith2014

Rocksmith 2014

Kitarapelit ovat tulleet vaiheeseen, jossa enää ei vain leikitä kitarasankaria, vaan nyt voidaan oikeasti opetella soittamaan. Rocksmith on siis kitarakoulu, jossa on pelinomaisia elementtejä. Oma kitara pitää olla ja vahvistin, mutta peli tarjoaa opetuksen. Nyt voi siis opetella pelin avulla oikeaksi kitarasankariksi,

PEGI 12

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja