Notice: Undefined property: JCategoryNode::$rating_count in /home/jiipeele/public_html/plugins/content/vote/vote.php on line 69

Käyttäjän arvio: 0 / 5

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono

Bittipeliarvosteluja

RollerCoaster Tycoon 3 on huvipuistosimulaattori ja jatko-osa RollerCoaster Tycoon 2 -pelille.

rollercoaster tycoon 3 1

 

Pelissä on kaksi eri pelimuotoa: hiekkalaatikko ja ura. Hiekkalaatikkotilassa pääset rakentamaan unelmasi huvipuiston helposti. Tässä pelimuodossa sinulla on rahaa rajattomasti, ja kaikki radat ja laitteet ovat saatavilla heti.

 

rollercoaster tycoon 3 2

 

Uratilassa sinulla on rajoitetusti rahaa ja sitä voi tienata pääsymaksuilla ja ravintoloiden avulla. Uusia laitteita on rajoitetusti. Niitä voi saada lisää, mutta ne maksavat.

 

rollercoaster tycoon 3 3

 

Minä pidän tästä pelistä, koska peli on hyvin luova, koukuttava, hauska ja aika todenmukainen peli. Pääsen toteuttamaan unelmieni huvipuiston, rakentamaan laitteita ja olemaan huvipuiston johtaja. Laitteita löytyy karuselleista vuoristoratoihin. Lisäksi pelissä on mukavaa, kun laitteiden kyytiin voi mennä – (parissa kuvassa näkyy kuvaa laitteesta). Pääsee itsekin vauhtiin ja voi kuvitella itsensä laitteeseen sisälle.

 

rollercoaster tycoon 3 4

 

Lisäksi peliin löytyy kaksi lisäosaa, joiden avulla voi rakentaa vesipuiston tai eläintarhan. Pelissä löytyy myös erilaisia tavoitteita, joihin on tarkoitus päästä.

 

rollercoaster tycoon 3 5

 

Huonoja puolia tässä pelissä on esimerkiksi se, että se ei ole moninpeli – kaverin kanssa olisi hauskaa päästä tekemään yhteinen huvipuisto. Laitteita on myös liian vähän, ja peli on liian koukuttava.

 

rollercoaster tycoon 3 6

 

Peli on Frontier Developmentsin kehittämä ja Atarin julkaisema. Peli löytyy Windowsille ja Macille ja se on julkaistu vuonna 2005. Ikäraja pelille on 3 vuotta. Suosittelen tätä peliä kaikille, jotka pitävät huvipuistoista ja simulaattoripeleistä.

 

rollercoaster tycoon 3 7

rollercoaster tycoon 3 8

 

6

 

Angry Birds on varmaankin kaikille tuttu peli. Tarina siitä miksi linnut ovat vihaisia, kun possut ovat vieneet niiden munat, on aika ohut, mutta riittää pelin taustaksi.

Peli on perinteinen "ammu ritsalla eri tavalla hajoavia lintuja ja riko kaikki possut kentästä, niin pääset eteenpäin seuraavaan kenttään". Tällä kertaan mukaan ovat tulleet tutut hahmot Star Wars -saagasta, Erikoisuutena on muun muassa valomiekkaa heiluttava lintu ja Yoda-lintu. Samoin grafiikka on tuttua kaikille Star Wars -maailmoja kolunneille, mutta muuten peli on sitä samaa huttua mitä oli puhelimillekin. Ammu ritsalla ja hyvällä tuurilla (ja hieman taidollakin) saat pisteet kotiin ja pääset seuraavalle tasolle.

 

1

2

 

Alkuperäinen peli-idea iski juuri mobiiliin maailmaan, tilanteisiin joissa oli hetki aikaa ja silloin saattoi suorittaa kentän tai pari odotellessa jotain. Nyt konsolimaailmassa peli on viety sohvalle ja enää sen vetovoima ei riitä houkuttelemaan istumaan pitkiä aikoja pelaten samoja kenttiä uudestaan ja uudestaan. Wiin kapulaohjaus toimii kyllä hyvin ja on hieno, kun voit tarttua lintuun kiinni ja venyttää, mutta pitemmän päälle sekin alkaa puuduttamaan.

 

3

 

Peli on niin sanottu puzzle-peli, jonka kevyitä ongelmanratkaisutaitoja voi suositella pienimmillekin, mutta kovinkaan paljon siitä ei ole muuta kuin viihdykettä ja hajottamisen iloa. Ihmettelen että muutaman euron pelistä voidaan pyytää konsolille vietynä täyden pelin hinta, koska Wii (tai muukaan konsolialusta) ei tarjoa pelille mitään uutta.

 

Moninpeli

Parasta pelissä on ehdottomasti moninpeli. Co-op-muoto, jossa samaa kenttää pelataan vuorotellen yhteispelimuotona, on vielä tylsä, mutta kun pelataan mies miestä vastaan, peli muuttuu oikeasti hauskaksi. Pelissä voi parhaimmillaan pelata jopa neljä pelaajaa ja jokainen pelaaja ampuu vuorollaan ensimmäisen linnun, sitten toisen, niin kauan kunnes jokainen on tuhonnut kentän ja sanut loppupisteet. Sitten peli vielä antaa erikoispisteita esimerkiksi pisimmästä lennosta tai eniten saaduista pisteistä yhdellä linnulla. Tietenkin eniten pisteitä saanut pelaaja voittaa. Samalla kun seuraa muiden suoritusta, voi ottaa itse oppia siitä, miten ampuu oman seuraavan lintunsa.

 

5 4

 

Angry Birds Star Wars tarjoaa kevyttä ongelmanratkaisua ja hauskaa ajanvietettä. Pelissä koordinaatiokyky paranee, kun täytyy osoittaa ruutuun, kun ampuu ritsalla. Samoin peli kehittää ongelmanratkaisutaitoja. Pelissä ei ole lapsille "vahingollisia" elementtejä, jollei lasketa koukuttamista ja innostumista krääsän ja oheistavaroiden hankkimiseen. Tämän jälkeen voi olla hankala kieltää lapselta Angry Birds -limun tai karkkipussin hankintaa.

Hauskinta on pelata yhdessä, kun toinen seuraa toisen suoristusta ja voi sen myötä oppia pärjäämään (tai sitten toisinpäin). Pelaaminen yhdessä on aina hauskaa!

Olipa kerran muinaisina aikoina kylä. Pieni, olkitaloinen asutus. Armottoman luonnon keskellä. Raakalaiset tunkeutuivat usean kerran kylään. Kaappasivat asukkaita, surmasivat naisia ja miehiä. Kansa oli tuhon partaalla.

oma sivilisaatio 

 

2000-luvulla tuo kylä on maailmanlaajuisen imperiumin pääkaupunki. Hyvin suojattu sellainen. Oikea linnoitus, Gibraltarin veroinen mahtikaupunki. Talouselämän keskus. Kymmeniä miljoonia asukkaita.

Tämä peli on Civilization. Civilization V. Kahdella lisäosalla, Gods and Kingsillä ja Brave New Worldilla höystettynä.

Sid Meierin legendaarinen Civilization-pelisarja on suorastaan dominoinut vuoropohjaisia strategiapelimarkkinoita viimeiset 30 vuotta.

Pelin koukuttava, hallinnan ja vaikutusvallan tunteen antava juoni on yksi pelin suurimmista menestystekijöistä. Tai... ei sitä voi edes kutsua juoneksi. Vaan... miksi? Maailmaksi?

Pelissä ei ole minkäänlaista juonta. Tai on siinä sellainen. Mutta se on joka pelissä aivan erilainen, ennalta arvaamaton.

 

Oma sivilisaatio

Peli perustuu yksinkertaisesti siis valtakunnan rakentamiseen. Alussa pelaajalla on muutama nuijamies ja pieni kylä, josta parhaassa tapauksessa voi kehittyä suurvallan pääkaupunki. Tai sitten sivilisaatiosi voi kadota maailmankartalta lopullisesti. Päätöstesi mukaan.

Päätöksien teko on vaikeaa. Kuin tosielämässäkin. Tulevaisuutta voi arvella. Siitä ei voi tietää mitään. Sinun on yksin tehtävä päätös. Ja vieläpä paras sellainen. Kahdeksan kilpailevaa sivilisaatiota, joista vain yksi voi olla voittaja. Tässä paljastuu Civin pelimäisyys.

Maailmaa ei voiteta. Peli voitetaan. Pelin voi voittaa viidellä eri tavalla: avaruus-, tiede-, diplomatia-, aika- tai sotilaallisella voitolla. Voittosysteemi tuo Civiin mukavasti pelimäisyyttä, mutta samalla se rikkoo sen realistisuutta. Ehkä pelin suurin miinus onkin tämä. Sen verran hienoksi timantiksi se on jo vuosien saatossa ehtinyt hioutua.

Pelin kaksi lisäosaa ovat lisänneet peliin uusia ominaisuuksia, jotka ovat nostaneet pelin julkaisukuopastaan takaisin pelisarjan perinteisesti kunniakkaalle tasolle. Yksinkertaistetuksi kritisoidusta peruspelistä onkin kehittynyt kompleksinen simulaation tuntuinen tietokoneen sisäinen maailma. Kuin Narnia.

Pelissä ovat mukana oikeasta maailmasta niin eri hallitusmuodot, kulttuuriperinteet, uskonnot, kauppareitit, YK, diplomatia ja muu kansojen välinen kommunikointi, sota, teknologian kehitys, globalisaatio, trendit maailmalla kuin moni muukin seikka. Koko peli on hämmästyttävän realistinen ja mukaansa vetävä tulkinta planeettamme elämästä roistovaltioineen, ydinaseineen ja kansainvälisine päättävine elimineen. Oikea superpeli!

Peli on samalla aikaa valtiosimulaattori ja sotastrategiapeli. Molemmat puolet ovat hyvin toimivia. Yksi parhaista valtiosimulaattoreista ja sotastrategioista samassa paketissa. Kuin shakki monennessa potenssissa. Suosittelen!

 

P.S. Allekirjoittanut on pelannut peliä jo yli 800 tuntia Steamin laskurin mukaan... vielä... yksi... vuoro!

 

5 star+ muuttuva maailma, joka peli erilainen
+ realistinen pelimekaniikka
+ mukava aivopähkinänä ja muutenkin pelinä
+ toimiva diplomatiajärjestelmä
+ hyvä myös sotastrategiapelinä
- pelin voittamismahdollisuus ristiriidassa pelin muun luonteen kanssa
- koukuttava

punch quest

 

Pelin nimi: Punch Quest Julkaisija: Noodlecake Studios Inc / RocketCat Games

Julkaisuvuosi: 2013 Formaatti (arvosteltu): Android, iPad, iPhone

Laji, genre: mättöpeli

Muu luokitus: 2D arcade Pelaajamäärä ja pelimuodot: yksinpeli

Ikäraja ja sisältömerkinnät: Apple 9+

Linkki Pelaajalehden arvosteluun

 

 

Punch Quest on naputtelutyylinen 2D-mäiskintäpeli. Ruudun vasemmalla puolella on hyppy ja ilmaan lyönti ja oikealla puolella on eteenpäin lyönti. Hahmo siis liikkuu muuten itsestään, eli pelaajan ei tarvitse huolehtia liikkumisesta.

Pelin tarkoitus on tuhota mahdollisimman paljon zombeja, lepakoita, luurankoja, pinkkejä kissoja, vihreäsarvisia kyklooppeja ja paljon muuta sekä saada rahaa ja lisää erilaisia voimia. Jokaisesta juoksusta saa rahaa ja juoksun aikana vihollisia voi tuhota comboilla (esimerkiksi luurangon pään voi lyödä irti, jolloin se voi lentää ja iskeytyä seuraavaan viholliseen).

Maailmasta voi myös löytää erilaisia munia, joista voi päästä ratsastamaan dinosauruksella, joka ampuu laseria suustaan, ja pääsee myös puutarhatontuksi ja muuta samanlaista. Peli on yksinkertainen kun sen tajuaa ja peli on hyvin addiktoiva. - Jerri

 

punch quest 2

retrovirus  

Arvostelijana Eemeli Ranta

Pelin nimi: Retrovirus Julkaisija: Cadenza Interactive

Julkaisuvuosi: 2012 Formaatti (arvosteltu): pc

Muut formaatit: Oculus Rift Laji, genre: Räiskintä

Muu luokitus:  indie  Pelaajamäärä ja pelimuodot: yksinpeli, moninpeli

Ikäraja ja sisältömerkinnät: -

Linkki Gamespot-arvosteluun

 

 

Idea: Pelin idea on, että olet tietokoneen sisällä ja toimit tavallaan viruksentorjuntaohjelmana, eli torjut koneeseen tulevia viruksia. Tietokoneen sisällä olet pieni avaruusaluksen näköinen torjuntayksikkö, jolla tuhoat tietokoneessa olevia viruksia. Viruksia on erityppisiä koosta ja ulkonäöstä riippuen. Totta kai myös tappavuudesta riippuen. Kun olet suorittanut tietyn verran tehtäviä, pääset päivittelemään alustasi. Alukseen saa erilaisia tykkejä nopeasti lataavista ja vähän vahinkoa tekevistä hitaasti lataaviin ja suurta vahinkoa tekeviin.

 

Sisältö: Pelissä voi päivitellä aseistusta esimerkiksi Minigun- tai Blaster-tapasiin aseisiin. En ehtinyt perehtymään vielä niin pitkälle, että tietäisin aseiden tarkkoja nimiä, mutta luultavasti tajuatte mitä tarkoitan.

Joskus ärysttää, kun peli on tehty niin hienosti, että monet paikat saattavat näyttää turhan monimutkaisilta, mutta kyllä sen seuraavan menoaukon sitten jossain vaiheessa löytää.

 

retrovirus-1Mielipiteeni: Kun katsoo pelin trailerin, peli saattaa näyttää turhan monimutkaiselta, mutta kun kokeilin peliä, niin ei se sittenkään ollut mikään hirveän sekainen ja yksitoikkoinen peli. Pelin mukavuutta lisää myös asepäivitykset niin ei tarvitse mennä aina sillä samalla vanhalla alkuaseella.

Retrovirus on mielestäni hyvä räiskintäpeli, mutta eroaa kyllä helposti muista sotapeleistä, esimerkiksi Battlefield 3:sta tai Modern Warfare 3:sesta. Ainoa huomattavan huono puoli on, että peli vaatii aikamoisen hyvän tietokoneen toimiakseen kunnolla, eli pelin FPS (Frames per Second) on aika matala jopa 800 euron läppärillä. Joten saat kyllä säädellä grafiikoita, jos ei ole yli 600 euron pöytäkonetta.

 

retrovirus-2

 

Sopivuus: Suosittelisin peliä ainakin niille, jotka tykkäävät räiskiä paholaisia niin, että roiskuu minne sattuu ja sopii myös niille, jotka tykkäävät avaruuspeleistä, koska pelissä leijut tietokoneen sisällä niin kuin avaruudessa, paitsi vain rajatussa alueessa. Jos tykkäät medieval-tyyppisistä peleistä tai yksinkertaisista peleistä, en voi sanoa varmalla, että tykkäättekö tästä pelistä, koska peli vaikuttaisi siltä kuin pelaisi jotain monimutkaista tulevaisuuden invaasiopeliä, mutta siitä olen varma, että ampuminen Retroviruksessa ei lopu hevillä kesken.

Arvosana: 8 Retrovirus on mielikuvituksellinen räiskintäpeli, mutta monimutkaisuus ja tietokoneelta toimivuuden vaatimukset ovat aika korkeat.

 

retrovirus-3

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja