Mario Kart on Nintendon kehittämä ajopeli, jossa eri Nintendo-hahmot purkavat ajoradalla vihaansa muihin hahmoihin eri tavaroitten avulla.

mario kart 8 deluxe 1

 

Mario Kart 8 Deluxe on uusin Mario Kart -peli. Peli on julkaistu Nintendon uudelle konsolille, Nintendo Switchille. Mario Kart 8 Deluxe on lähes samanlainen peli kun Wii U:lle julkaistu Mario Kart 8 pieniä seikkoja lukuun ottamatta.

Mario Kart 8 Deluxe sisältää kaikki lisäosat mitä alkuperäiseen peliin oli julkaistu. Uusia hahmoja on myös tullut kaasuttelemaan. Splatoonista tutut Inkling Boy ja Inkling Girl ovat mukana ja samoin King Boo ja Bowser Jr. Peliin on lisätty myös muutama uusi esine kuten haamu, joka varastaa toiselta pelaajalta tavaran sinulle ja Battle Modessa on sulka, jonka avulla hyppäät korkealle.

Pelissä on myös kaksi tavarapaikkaa, eli pystyt pitämään kahta tavaraa samaa aikaa. Tämä muistuttaa hieman GameCubelle julkaistua Mario Kart Double Dashia!!.

Suurin muutos Mario Kart 8 Deluxessa verrattuna Wii U -versioon on Battle Mode. Battle Modea varten on tehty omat kentät (toisin kun alkuperäisessä versiossa) ja siinä riittää vaihtelua, sillä pelimuotoja on useampi. Kaksi täysin uutta pelimuotoa ovat poliisi ja rosvo ja Shine Thief. Shine Thiefissä voittaakseen täytyy pitää tähtikolikkoa 20 sekuntia.

Koska pelissä on kaikki lisäosakentät, niin normaali kilpaa ajaminenkaan ei tunnu tylsältä, koska samaa kenttää ei tule peräkkäin lähes ikinä. Mario Kart 8 Deluxea on vaikea haukkua oikeastaan mistään, koska kaikki tuntuu olevan niin täydellisesti hiottua. Peli on pakko ostos kaikille Switchin omistajille. Luvassa taattua Mario Kart -laatua.

 

mario kart 8 deluxe 2

Zeldat ovat aina olleet pelien eliittiä. Ne ovat pitkä pelisarja. The Legend of Zelda: Breath of the Wild on pelisarjan uusin peli. Peli julkaistiin Nintendon Wii U:lle ja uudelle Switch-konsolille 3.3.2017.

breath of the wild 

 

The Legend of Zelda: Breath of the Wild eli BotW on ensimmäinen open world -Zelda-peli. Open world tarkoittaa, että pelaaja saa mennä minne haluaa, vaikka suoraan päävihollisen kimppuun. Peli kuitenkin antaa pelaajalle neuvoja, mitä täytyisi tehdä, että pääsisi pelitarinassa etenemään. Mielestäni tämä on hyvä. Pelikokemuksesta saa aidomman tuntuisen, kun pystyt menemään minne haluat niin kuin oikeassa elämässä. Kuitenkin on hyvä, että peli tarjoaa neuvoa, sillä muuten peli voisi käydä äkkiä turhauttavaksi, kun et pääse etenemään tarinassa.

Pelin tarina on loistava. Nopeasti selitettynä ilman suurempia juonipaljastuksia se menee näin: Link (hahmo, jolla pelaat) herää luolasta muistinsa menettäneenä ja epäröimättä lähtee matkalle pelastaakseen Hyrulen valtakunnan ja prinsessa Zeldan pahuuden voimilta. Tarina on yllättävän koukuttava, vaikka eteneekin etanan vauhtia, sillä maailmassa on niin paljon tutkittavaa.

Pelimaailma on lumoavan hieno. Peliä ei ole turhaan kehuttu grafiikoistaan. Piirrosjälki ja muu grafiikka on upeaa. Auringonlasku yhdistettynä musiikkiin luo täydellisen illuusion siitä, että olisit oikeasti pelissä. Maassa löytyy vaikka minkälaisia tyylejä, sillä maa on erittäin suuri ja monipuoleinen. Yhdessä paikassa voi olla hyytävän kylmä, taas toisessa paikassa laavaa ja roihuavia liekkejä. Jossain on aavikko ja toisaalla suuri vesialue. Pelin muusiikit ovat hyviä. Vaikkakin monen mielestä ne ovat hieman ”epä-Zeldamaiset”, mutta minusta se ei ole kovin huono asia.

Peli maksaa 60 € + (jos haluat lisäosan) 20 €. Pelitunnit vaihtelevat paljon, mutta noin 100 - 200 tuntia saat pelistä irti.

Kaiken kaikkiaan The Legend of Zelda: Breath of the Wild musiikkeineen, juonineen ja grafiikoineen on upea luomus. Sitä on kehuttu vuoden 2017 parhaaksi peliksi ja luokiteltu jopa kaikkien aikojen parhaitten pelien joukkoon. Omasta mielestä peli on ansainnut kehut ja antaisin pelille täydet 10/10 pistettä.

FREEBUNDLE

Netistä löytyy paljon myös ilmaiseksi pelattavia pelejä. Osa on vanhempia, mutta silti vielä aivan hyviä.

Jos siis rahat on loppu, mutta haluaisi vielä pelailla, kokeilepas näitä pelejä.

Halutessasi voit kirjoittaa niistä arvosteluja, joita julkaistaan muun muassa täällä Jiipeenetissä.

 

Lue lisää: Ilmaisia pelejä

RollerCoaster Tycoon 3 on huvipuistosimulaattori ja jatko-osa RollerCoaster Tycoon 2 -pelille.

rollercoaster tycoon 3 1

 

Pelissä on kaksi eri pelimuotoa: hiekkalaatikko ja ura. Hiekkalaatikkotilassa pääset rakentamaan unelmasi huvipuiston helposti. Tässä pelimuodossa sinulla on rahaa rajattomasti, ja kaikki radat ja laitteet ovat saatavilla heti.

 

rollercoaster tycoon 3 2

 

Uratilassa sinulla on rajoitetusti rahaa ja sitä voi tienata pääsymaksuilla ja ravintoloiden avulla. Uusia laitteita on rajoitetusti. Niitä voi saada lisää, mutta ne maksavat.

 

rollercoaster tycoon 3 3

 

Minä pidän tästä pelistä, koska peli on hyvin luova, koukuttava, hauska ja aika todenmukainen peli. Pääsen toteuttamaan unelmieni huvipuiston, rakentamaan laitteita ja olemaan huvipuiston johtaja. Laitteita löytyy karuselleista vuoristoratoihin. Lisäksi pelissä on mukavaa, kun laitteiden kyytiin voi mennä – (parissa kuvassa näkyy kuvaa laitteesta). Pääsee itsekin vauhtiin ja voi kuvitella itsensä laitteeseen sisälle.

 

rollercoaster tycoon 3 4

 

Lisäksi peliin löytyy kaksi lisäosaa, joiden avulla voi rakentaa vesipuiston tai eläintarhan. Pelissä löytyy myös erilaisia tavoitteita, joihin on tarkoitus päästä.

 

rollercoaster tycoon 3 5

 

Huonoja puolia tässä pelissä on esimerkiksi se, että se ei ole moninpeli – kaverin kanssa olisi hauskaa päästä tekemään yhteinen huvipuisto. Laitteita on myös liian vähän, ja peli on liian koukuttava.

 

rollercoaster tycoon 3 6

 

Peli on Frontier Developmentsin kehittämä ja Atarin julkaisema. Peli löytyy Windowsille ja Macille ja se on julkaistu vuonna 2005. Ikäraja pelille on 3 vuotta. Suosittelen tätä peliä kaikille, jotka pitävät huvipuistoista ja simulaattoripeleistä.

 

rollercoaster tycoon 3 7

rollercoaster tycoon 3 8

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja