Bittipelijuttuja

Toisiko pukki pelejä?

Joulun 2013 suosikkipelit

Joulu on aikaa jolloin uusia pelejä hankitaan ja niitä on myös mahdollista pyytää lahjaksi. Monet vanhemmat tuskailevat pelien suhteen, kun eivät tiedä mikä olisi hyvä ja mikä huono peli.

Tässä pieni kooste muutamasta tämän joulun suosikkipelistä, jotka varmaankin ovat suosittuja myös joulun jälkeen

 

legomarvelsuper

Lego Marvel Superheroes

Lego-palikoiden ympärille perustuva pelisarja kohtaa tällä kertaa Marvelin sarjakuvista tutut supersankarit. X-ryhmän ja Kostajat-ryhmän jäsenet ovat saaneet Legomuodon, ja seikkailevat avoimessa maailmassa suorittaen tehtäviä. Runsaasti huumoria viljelevä peli sopii myös aikuisille. Lyödessä tavarat muuttuvat legopalikoiksi, joita keräämällä voidaan rakentaa lisää. Hauskaa pelattavaa tuttuun Legopeli-henkeen!

PEGIi 7

super mario 3d

Super Mario 3D World

Uusi Super Mario peli on aina odotettu tapaus ja tällä kertaa kolmiulotteisessa maailmassa pääsee seikkailemaan jopa neljä pelaajaa yhtä aikaa. Peli on taatusti "tutki, etsi ja kerää tähtiä" -tyylinen eli perinteistä Mario-hurmaa. Sopii kyllä aikuisillekin. Pelissä on uusia jippoja ja Mario voikin muuttua välillä vaikka kissaksi, joka pystyy kiipeilemään. Monipuolinen peli, jota ei pelata hetkessä loppuun.

PEGI 3 Wii U

Zelda windwaker

The Legend of Zelda: The Wind Waker

Vanha Gamecuben Zelda on saanut uuden ilmeen ja uusia ideoita Wii U:n The Wind Waker HD -versiossa. Pelissä seikkaillaan Link-hahmolla aavalla ulapalla ja suoritetaan erilaisia tehtäviä samalla etsien Linkin sisarta. Peli on hauskaa seikkailua, tutkimista ja ongelmanratkaisua, ja siitä riittää pelattavaa pitkäksi aikaa. Myös aikuisille.

PEGI 7 Wii U

Pokemon Y

Pokemon Y

Uusin Pokemon-seikkailu kantaa nimeä Pokemon Y ja se julkaistiin Nintendon 3DS-käsikonsolille. Peli on tyypillistä Pokemonia uusilla alueilla ja hahmoilla. Lisäksi seikkailu tulee kolmiulotteisena ja hienoilla grafiikoilla, joten vanhat Pokemon-fanit tulevat varmasti innostumaan tästäkin pelistä. Pelissä voi liikkua erilaisilla apuvälineillä ja etsiä ja kouluttaa uusia Pokemoneja sekä taistella niiden kanssa.

PEGI 7 Nintendo 3DS

NBA 2K14

NBA 2K14

Koripallopelien ystäville uusin NBA tarjoaa myös eurooppalaisia sarjajoukkueita. Peli on sulavaliikkeistä koripalloilua ja tietenkin parhaimmillaan kaverin kanssa pelattuna. Voit myös luoda oman pelaajahahmosi ja aloittaa taipaleen kohti NBA-sankareiden joukkoa.

PEGI 3

wrc 4

WRC 4

Rallipelien ystävät varmastikin innostuvat uudesta rallipelistä. Hienolla grafiikalla ja toimivalla ura-moodilla varustettu peli tukee lisäksi useita rattiohjaimia, joten erillinen ratti onkin tämän pelin seuraksi mukava lisä. Vauriomallinnus on toimiva eikä peli ole liian realistinen, jottei siitä pääsisi nauttimaan puhtaana rallipelinä.

PEGI 3

Disney Infinity

Disney Infinity

Infinity on hiekkalaatikko- ja tasohyppelypeli, joka lainaa ideoita mm. Skylanderista ja Minecraftista. Pelissä seikkaillaan Disneyn elokuvista tutuissa maastoissa ja peliä varten myydään erilaisia figuureita, joita voi hankkia lisää. Jokainen figuuri tuo uuden hahmon peliin. Lisäksi pelissä voi rakentaa omia alueita hiekkalaatikkopelien tyyliin. Aloituspakkaukseen tulee kolme hahmoa sekä pelialusta.

PEGI 7

rocksmith2014

Rocksmith 2014

Kitarapelit ovat tulleet vaiheeseen, jossa enää ei vain leikitä kitarasankaria, vaan nyt voidaan oikeasti opetella soittamaan. Rocksmith on siis kitarakoulu, jossa on pelinomaisia elementtejä. Oma kitara pitää olla ja vahvistin, mutta peli tarjoaa opetuksen. Nyt voi siis opetella pelin avulla oikeaksi kitarasankariksi,

PEGI 12

Kaabokintuk Tukintolvana, tason 22 hobitti Guardian Eldarin serveriltä kertoo seikkailustaan Keski-Maassa.

Aamu koitti Briin asuma-alueella, jossa sijaitsee pieni vaatimaton mökkini. Siirrettyäni repustani ylimääräiset tavarat varastoarkkuun, menin vielä käymään kylän kauppiaan luona. Matka-annokseni olivat päässeet loppumaan ja halvin paikka hankkia niitä oli oma asuma-alue. Vihdoin olin valmis matkaan. Hyppäsin ratsuni selkään ja ratsastin kohti Briin keskustaa.

Olin juuri noussut tasolle 22 ja minun piti käydä harjoitusmestarin luona tarkistamassa olisinko oppinut uusia taitoja, olinhan tason 22 suojelija (Guardian), jonka tehtävä on taistelussa toimia raskaana jalkaväkenä. Minulla on raskaat suojukset ja iso kilpi jolla pystyn ottamaan vihollisen iskuja vastaan vahingoittumatta sekä pitämään heidän huomionsa kohdistuneena itseeni, jotta heikommat ystäväni eivät vahingoittuisi.

 

tlotro mina ja kouluttajani

 

Tämän jälkeen siirryn talleille, josta sain pikakyydin suoraan Forsaken Inn -majatalolle, joka sijaitsee Briin etäpuolella, erämaa-alueella, Eteläntiellä joka suuntaa kohti haltia-asumuksia, Rivendeliä. Majatalon ihmiset antoivat minulle suoritettavaksi runsaasti erilaisia tehtäviä, joilla hankkisin elantoni, mutta oikeastaan päätarkoitukseni oli salainen.

 

tlotro forsaken inn

 

Olin saanut Gandalfilta tehtäväksi etsiä käsiini Radagast ruskea, Gandalfin kumppani, mutta ainoat jotka tiesivät hänen liikkeistään olivat Rangerit eli nuo Aragornin heimolaiset, joiden tehtävänä on suojella kansaa nousevalta pahalta. Tiesin että eräs niistä pitää leiriä jossain Viimapään juurella ja siksi suunnistinkin sinnepäin. Matkalla jouduin muutamaan taisteluun susia ja wargeja vastaan ja erään goblin-kylän vierestä kulkiessani näin paaluun sidotun miehen. Hyökkäsin vartioivien goblinien kimppuun ja nujerrettuani heidät vapautin miehen.

 

tlotro taistelu suden kanssa

 

Hän kertoi nimekseen Pengail, eikä suostunut lähtemään ennen kuin olisi löytänyt isältään saaman perintömiekan. Niinpä seurasin häntä kylästä toiseen ja tuhosimme ne etsiessämme miekkaa. Taistelut olivat kovia jopa minullekin, mutta yhdessä selvisimme niistä ja Pengail löysi miekkansa. Sovimme vielä tapaamisesta majatalossa, kunhan olin saanut tehtäväni suoritettua.

 

tlotro nuotiolla candaithin kanssa

 

Loppumatkan leiriin metsästin mustavariksia, koska eräs majatalon naisista tarvitsi höyheniä tyynyihinsä. Löysin Candaithin leiristään Viimapään juurelta ja hän kertoi nähneensä outoja asioita muutama yö sitten Viimapään huipulla. Salamoita keskellä tähtitaivasta ja kovaa jylyä. Hän lähetti minut tarkistamaan, miltä huipulla näytti. Muutaman erinäisen seikkailun jälkeen onnistuin kapuamaan huipulle ja löysin sieltä erikoisen kiven, johon oli raapustettu riimukirjoitus. Otin sen mukaani ja toimitin Candaithille, joka tunnistikin riimun Gandalfin riimuksi. Hän oli siis ollut muutama päivä sitten Viimapäällä, mutta örkit olivat nyt vallanneet sen, joten päätimme yhdessä hyökätä ja puhdistaa paikan örkeistä.

 

tlotro viimapaan huipulla

 

Yön pimeinä tunteina lähdimme liikkeelle ja etenimme rinta rinnan örkkileiristä toiseen tuhoten ne. Päätavoitteenamme oli iskeä heidän johtajansa alas, jolloin loputkin pakenisivat, mutta ikäväkseni polku haarautui ja jouduimme erkanemaan. Sovimme tapaamisesta ylhäällä ja yksin ollessani jouduin muutamaan otteeseen liian pahaan taisteluun ja jouduin pakenemaan. Karistettuani takaa-ajajat palasin ja sain selvitettyäni välini heidän kanssaan yksitellen. Kahdenkäden miekkani lauloi synkkää lauluaan ja örkit olivat pulassa. Rinteillä kohtasin myös heidän johtajiaan ja sain lyötyä heidät.

 

tlotro vuoripeikko

 

Lopulta löysin Candaithin huipulta ja yhdessä iskimme örkkien päämajaan. Candaith haavoittui ja jouduin yksin kohtaamaan ison ja voimakkaan vuoripeikon. Tuhottuani vastustajani palasimme Candaithin kanssa leiriin ja hän kertoi minulle, että löytäisin Radagastin vasta kun olisin ystävystynyt alueen heimon, Eglainin kanssa. Siksi minun oli palattava majatalolle. Sitä ennen vietin yöni Candaithin kanssa istuen nuotiolla ja kertoen tarinoita. Lopulta uni voitti ja Rangerin vartioidessa oli turvallista nukkua aamuun.

 

Lue lisää: The Lord of the Rings Online

playground pelimessut

Pelitön pelimessu

IMG_9576

Pan Visionin pohjoismainen Playground-pelitapahtuma pidettiin tänä vuonna Helsingissä. Paikalla olikin paljon lisälaitevalmistajia, mutta ne varsinaiset peliuutuudet puuttuivat. Erityisesti Wii U:n puuttuminen jäi harmittamaan.

 

IMG_9554

Itse peliuutuuksista edustettuna oli seuraavana päivänä julkaistu NHL 13, jonka uudistettu luistelumoottori herätti hieman kiinnostusta. Peli tulee joka tapauksessa myymään itsensä listaykköseksi. Muuten peli ei juurikaan tarjonnut muuta kuin päivitettyjä pelaajalistoja.

 

IMG_9548

Toinen mielenkiintoinen peliuutuus oli Sonic & All-Stars Racing Transformerd, jossa selvästikin on otettu oppia Nintendon MarioKartista. Peli oli täsmälleen samanlainen kenttiä ja hahmoja lukuun ottamatta. Kolmikierroksiset kisat käydään jokainen eri kierros erilaisella pinnalla, ensimmäinen tiellä, toinen vedessä ja kolmas ilmassa. Kenttien grafiikka oli tietenkin huippulaatua ja upeaa. Keräämällä erikoisaseita voi kiusata kanssakilpailijoita ja nousta yllätyksellisesti vaikka kilpailun voittoon. Parasta pelissä on tietenkin moninpeli. Peli tulee myyntiin jouluksi ja tulee varmasti tarjoamaan hauskoja hetkiä koneen ääressä. Testialustana oli Xbox 360.

 

IMG_9542-001

Peppi Pitkätossu on saapunut ilahduttamaan pienempiä pelaajia Nintendon DS- ja 3DS-konsoleille. Peli käyttää hyväkseen kivasti molempia ruutuja ja ainakin 3DS toimi kivannäköisesti kolmiulotteisena. Pelissä Peppi kulkee lähiössä auttaen erilaisia ihmisiä ongelmissaan, ja on yhdistelmä seikkailupeliä ja minipuzzleja. Pikkupelit välissä ovat viihdyttäviä ja lyhyitä tapahtumia itse seikkailun keskellä. Pelitestaaja oli varustautunut näppärällä Peppi Pitkätossu -peruukilla, jonka avulla oli mahdollisuus päästä oikeaan Peppi-tunnelmaan.

 

IMG_9530

Muita peliuutuuksia oli K-18 sarjassa jatko-osat peleihin Lost Planet 3, Devil May Cry ja Resident Evil, mutta ne vaikuttivat olevan samaa huttua kuin edeltäjänsäkin, eli ei mitään erikoista uutta.

 

IMG_9531

Laitepuolella olikin sitten enemmän vaihtelua ja valinnanvapautta. Tuntuu, että paikalle oli kerääntynyt enemmän laitepuolen edustajia pelien kustannuksella. Big Ben esitteli kivääriohjainta, jossa PS3 Move-ohjain laitetaan kiväärin näköisen ohjaimen sisään ja se muuttaa kiväärin täysiveriseksi ohjaimeksi. Tosin esittelykappaleessa oli ongelmia, minkä ansiosta sillä ei voinut ampua, mutta mielenkiintoinen idea.

 

IMG_9534

Kiinnostavampi idea oli kuitenkin istuinpenkki, jonka avulla pystyi leikkimään oikean lentokoneen lentämistä kallistuksineen ja liikkeineen. Liike-energia tosin tuli pelaajasta itsestään, mutta se ei pelin tiimellyksessä haitannut. Peliä pelataan istuimeen pultatulla padilla, joka siis vaikutti yleispadiltä riippumatta itse peliformaatista. Ajatuksena on kehittää samalle ohjaimella jatkossa myös ralli- ja formulapelejä. Demoversiossa lentäminen ja cat-fight lentokoneella toimi yllättävän hyvin. Hinta ei liene kovin suuri juuri siitä syystä, että kyseessä ei ole motorisoitu penkki, vaan pelaaja omalla ruumiillaan suoritti käännöt ja kallistukset automaattisesti pelin tiimellyksessä.

 

IMG_9528

Näppäimistöjä oli myynnissä vaikka miten paljon. Varsinaiset morppinäppäimet puuttuivat, mutta markkinoille tulee juuri nyt runsaasti mekaanisia näppäimiä. Mekaanisen näppäimen paremmuus on juuri näppäintuntumassa, herkkyydessä ja kestävyydessä. Lisäksi esimerkiksi Duckyn näppäimet eivät tarvitse erillisiä ohjelmia, koska ohjelmistot oli sijoitettu rautaan kiinni. Ohjelmilla saatiin myös näppäimistön taustavaloihin liikettä ja ideaa, esim. pelikohtaiset valaisut, valaistaan vain ne näppäimet, joita kyseisessä pelissä tarvitaan – kätevää. Joulukuusi-efektikin on mahdollista loihtia, mikäli kaipaa väriä ja välkettä koko rahan edestä. Hintaakin tosin näppäimille kertyy, mutta varaosia riittää ja omaan näppäimistöön voi vaihdella erilaisia värejä ja kosketustuntumia.

 

IMG_9566

Varsinkin padit ovat saaneet laitevalmistajat innostumaan ja erilaisille padeille, lähinnä iPadille oli runsaasti lisä- ja erikoisosia. Erityisen hauska oli retrohenkinen Atari-peliohjain, jossa oli valmiiksi telakka iPadille. Padi kiinni telakkaan ja retropelaaminen oli taas hauskaa. Testissä ollut Pacman toimi hienosti.

 

IMG_9569

Huipputekniikkaa edusti myös tämä aidon formularatin mallinen peliratti, jossa riitti näppäimiä ja siivekkeitä joka lähtöön – kaikki tietenkin ohjelmoitavissa.

 

IMG_9573

Onko ongelmia vanhojen kasettien muuttamisessa digitaaliseen muotoon? Tosin herää kysymys, miksi vanhoja suhisevia kasetteja kukaan haluaisi muuttaa digimuotoon, mutta ilmeisesti tarvetta on, koska paikalla oli myös tämä Walkman-tyyppinen USB-kasettisoitin. Laite vain kiinni USB-väylään ja kasetit tietokoneelle.

 

Kaiken kaikkiaan vuoden 2012 Playground antoi valjun kuvan pelimaailmasta. Eniten tosiaan harmitti Wii U sekä koko Nintendon poissaolo messuilta. Kyseessähän olisi ollut meidän lukijakunnan ykköskohde. Liekö tuleva Wii U -julkistus marraskuun lopulla vienyt kaiken energian. Samoin uutuuspelejä oli harmillisen vähän. Ehkä julkaisijat eivät uskalla esitellä pelejään vielä, vai onko joulu jo niin varmaa markkina-aikaa etteivät pelit edes tarvitse hypetystä. Jäämme odottamaan tulevaa.

 

Lähetä minulle kuva Minecraftista, jostain suosikkikohteestasi, rakennelmasta, luolasta, jostain jonka haluat näyttää muille.

Kuvan voit lähettää sähköpostiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Screenshotin voit Minecraftissa ottaa näppäimellä F2, kuvat tallentuvat .minecraft-kansioon

http://www.minecraftwiki.net/wiki/F2

Tässä ensimmäinen malliksi, kuva on Bittileirin omalta Minecraft-serveriltä: Suuri yhdessä valmistettu Risti.

2012-09-11 08.50.19

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja