Haukiputaan seurakunnan lapsikuorossa on noin 40 ala-asteikäistä lasta, jotka kokoontuvat joka torstai seurakuntakeskuksen saliin kuoroharjoituksiin.

haukiputaan lapsikuoro

 

Kuoroa johtaa Kaisa Säkkinen, toinen seurakunnan kanttoreista. Kuorossa harjoitellaan pääosin lasten hengellisiä lauluja yksi-, kaksi- tai kolmiäänisesti, mutta ohjelmistoon mahtuu muutakin. Kuoro on päässyt laulamaan muun muassa jumalanpalveluksiin, kirkkomusiikkiviikoille ja jopa laulujuhlille muutaman tuhannen muun kuorolaisen kanssa. Tänäkin keväänä kuoro tulee osallistumaan laulujuhlille, jotka pidetään tällä kertaa Ouluhallissa.

Kahdesti vuodessa kuorolaiset pääsevät viikonlopun mittaiselle kuoroleirille. Kuoro on myös tehnyt kevätretkiä muun muassa Oulun Edeniin ja Tietomaahan.

Kaisa Säkkisen mielestä suurin syy siihen että lapsi käy kuorossa on innostus laulaa, ja kaverit vaikuttavat tietysti myös. Hän arvaa oikein. "Laulaminen ja kaverit" yksi kuorolaisista vastaa yksinkertaisesti, kun häneltä kysytään mikä kuorossa on parasta.

 

Kuorolla on myös tehtävänsä lapsen hengellisessä kasvatuksessa

"Kuoroon osallistuminen lapsena madaltaa kynnystä osallistua myös vanhempana seurakunnan toimintaan. Se tutustuttaa muutenkin seurakuntaan ja auttaa näkemään, että siellä tapahtuu paljon muutakin kuin pelkästään jumalanpalvelukset ja toimitukset (esim. häät ja hautaukset.) Myös seurakunnan eri työntekijät tulevat tutuiksi eri tilanteissa. Seurakunnassa on paljon mukavaa toimintaa kaikenikäisille" kuoronjohtaja Kaisa Säkkinen sanoo.

Sen lisäksi jumalanpalveluksissa käynti lisää virsituntemusta ja opettaa kirkossa käyttäytymistä. Nykyään lapsikuoro käy jumalanpalveluksen aikana alttarilla siunattavana.

- Olin itse kuorossa pienempänä ja päällimmäisenä niistä muutamasta vuodesta jäi mieleen palmusunnuntain messut, joissa esiinnyimme ja niitä edeltävät leiriviikonloput. Siinä oli tunnelmaa. Tykkäsin käydä kuorossa ja luulen, että myös nykyiset kuorolaiset viihtyvät siellä. Suosittelisin kuoroharrastusta kaikille jotka vähänkään pitävät laulamisesta.

 

Kuva: Sanni Satalahti

laulaminen on hauskaaKakkosluokkalainen Emmi-Ida (vas.) on harrastanut laulamista jo useamman vuoden ajan. Hän on laulanut Seinäjoen seurakunnan Solina-lapsikuorossa.

Nyttemmin Emmi-Ida laulaa Seinäjoen musiikkiopiston Pikkulikat-kuorossa, jonka johtajana toimii Mervi Laakso.

- Paras kokemukseni on ollut, kun lauloimme Pikkulikoissa yhdessä Satu Sopasen kanssa, kertoo Emmi-Ida.

Pikkulikat-kuoro valmistautuu CATS-musikaaliin, jonka ensiesitys on syksyllä.

- On ollut aivan mahtavaa, kun Helena Porkka-Lintala on opastanut meitä eläytymisessä ja artikuloinnissa, kiittää Emmi-Ida. Koreografian on suunnitellut Natalin Lintala.

- Parasta laulamisessa on yhdessäolo kavereiden kanssa, kertoo Emmi-Ida.

- Osallistuimme jokin aika sitten kuoron leirille. Isompana saattaa tulla myös ulkomaan matkojakin. Niillä voi sitten harjoitella kielitaitoaan. Uskon, että laulaminen on hyvä harrastus, sillä se valmentaa ääntä vaikkapa moneen puheammattiin, tietää Emmi-Ida.

 

Etelä-Pohjanmaan Musiikkiopiston Lauluflikkojen ja Pikkulikkojen kotisivut löytyvät osoitteesta www.lauluflikat.fi.

 

Kuva: Emil-Aleksi Kempas

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja