Rakentelen maastossa

Muista aina, kun teet leirirakennelmia maastossa, että käytät vain sellaista puuta, jonka ottamiseen tai kaatamiseen olet saanut luvan. Tee kaikki rakenteet ja rakennelmat riittävän tukevasta puusta.  Kun käytät työkaluja, pidä ensiapuvälineitä saatavilla.

KolmijalkaKeitinkolmijalka on kätevä. Aloita sen tekeminen tukkikytkyllä. Tee sitten ristisidos puiden ollessa samansuuntaisina nipussa ja avaa ne ja tee kiristyssidos (kts. kuvaa). Päätä sitominen siansorkkaan. Älä kiinnitä kolmijalan alapäähän poikkipuita, jotta voit kätevästi säätää sitä nuotion yläpuolella. Keittoastia siirtyy sivuun ja takaisin nuotiolle yhtä "jalkaa" liikuttamalla ja voit myös säätää keittoastian korkeutta nuotion yläpuolella kolmijalan jalkoja siirtelemällä. Kuvassa näet myös itse tehdyn keittoastian koukun.

Tee nuotion äärelle tai telttaan kamiinan lähelle teline, jossa saappaista ja kengistä pääsee kosteus nousemaan pois. Kesäinen aurinko ja tuuli ovat hyviä jalkineiden kuivattajia. Laita kuivaa paperia jalkineisiin kosteutta imemään. Sateen uhatessa käännä jalkineiden pohjat ylöspäin. Lisää kuivatusohjeita löydät retkeilykirjoista.

kuva-12-6akuva-12-6

 

Lisää artikkeleita...

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja