×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 382

Luonto

Suomessa järjestetään joka vuosi valtakunnallinen lintutapahtuma, Tornien taisto. Se on BirdLife Suomen järjestämä tapahtuma, jossa tavoitteena on kerätä 3-8 hengen joukkue ja havaita lintutornista käsin mahdollisimman monta erilaista lintulajia kahdeksan tunnin aikana. Myös muukin kiinteä torni käy havaintopaikasta.

tornien taisto

Askolan nuoret herrat: vas. Juha Salminen, Ahti Pulli, Tatu Parviainen ja Pekka Parviainen sekä oikealla Auli Pulli.

 

Eniten lintulajeja nähnyt joukkue voittaa, mutta kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkintoja. Voittajajoukkue ei siis saa oikeastaan muuta kuin mainetta ja kunniaa.

Tänä vuonna Tornien taisto järjestettiin 6.5 Mukana oli ennätykselliset 322 joukkuetta. Perinteiseen tapaan taisto alkoi aamuviideltä ja päättyi iltapäivällä kello yksi. Myös minä osallistuin kaverieni kanssa tapahtumaan jo kolmatta kertaa peräkkäin samassa Lappeenrannan Askolan lintutornissa. Joukkueemme “Askolan nuoret herrat” muodostui viime vuoden tapaan neljästä nuoresta lintuharrastajasta. Lisäksi pikkusiskoni oli meidän kanssamme havainnoimassa.

Sää oli aamulla selkeän tyyni ja havaitsimme lajeja mukavasti. Aamupäivällä virinnyt voimakas pohjoistuuli verotti kuitenkin lajimäärää ja päivemmällä uudet lajit olivat tiukassa. Lopulta saimme kasaan kuitenkin 60 lajia, mikä oikeutti tapahtuman jaettuun 204:een sijaan. Parhaat havaitsemamme lajit olivat keltavästäräkki, kapustarinta ja ampuhaukka.

Koko tapahtuman voittajatornit löytyivät tänä vuonna Virolahdelta ja Porista. Molemmissa torneissa kummatkin joukkueet näkivät huikeat 107 lajia. Meidän joukkueemme havaitsi siis vain 47 lajia vähemmän kuin nuo rannikon meriedun omaavat voittajatornit.

BirdLife Suomen Tornien taiston nettisivut:

https://www.birdlife.fi/tapahtumat/tornien-taisto/

 

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja