Käyttäjän arvio: 2 / 5

HyväHyväHuonoHuonoHuono
 

Elokuun ihanat lämpimät ja pimeät illat ovat täällä! Silloin voi seikkailla taskulampun valossa. Taskulamppuja on monenlaisia. Uusimmat mallit ovat ledeillä varustettuja ja monet niin voimakkaita, ettei niillä kannata ihmistä kohden osoitella. Voi mennä näkö. Pienimmät kulkevat mukana vaikka avaimen peränä. Taskulampuilla voi tehdä kaikkea jännää pimeässä illassa.

Maalaa valolla

Valokuva on VALOkuva. Laita siis kamera jalustalle. Jos kamerassasi on aikavalotusasento eli B (Bulb) niin käytä sitä kaverin kanssa. Jos sitä ei ole, niin kokeile pitkällä valotuksella. Laita salama pois päältä. Tämän voi tehdä myös kännykällä. Jos ei ihan perusohjelmalla, niin sitten appsikaupoista saa monenlaisia monipuolisia kameraohjelmia.

Avaa kameran suljion pimeässä paikassa ja mene tarpeeksi kauas linssin eteen. Kirjoita taskulampulla ilmaan oma nimesi. Lampun pitää luonnollisesti olla päällä. Harjoittelemalla saa hienoja valokuvioita kameran kennolle.

Taskulamppuhippa/-piilo

Etsijällä on taskulamppu. Muut menevät piiloon. Kun etsijä löyträä taskulampun valolla jonkun, hän huutaa löydetyn nimen ja löydetty liittyy etsijöihin. Voidaan leikkiä myös hippaa siten että kun etsijä löytää jonkun hän jättää lampun ja juoksee itse karkuun pimeyteen ja löydetty hakee taskulampun sekä alkaa etsimään muita.

Kadonneen timantin metsästys

Metsään piilotetaan erilaisia heijastimia. Niitä etsitään taskulampuilla. Eniten heijastimia löytänyt on voittaja

Varjokuvat

Osoitetaan taskulampulla seinään ja käsillä yritetään tehdä erilaisia eläimiä. Muut leikkijät voivat tunnistaa eläimiä.

taskulampulla taivaalle


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja