HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Tiistaina päätin siirtyä lähes yhtä helppoihin juustosarviin. Näissä sarvissa erityistä oli mausteinen juustotäyte.

juustosarvet

 

Aiempiin leipomiini juustosarviin en ole laittanut mitään täytettä, mutta nyt päätin kokeilla, jotta sarviin saisi lisää makua. Ainakin omasta mielestäni ne olivat parempia täytteellä kuin ilman, mutta jokaisella on omat makumieltymyksensä. Makuasioista ei sovi kiistellä!

 

Juustosarvet

(12 kpl)

Tarvitset:

3 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta (esim. emmental)
2 tl leivinjauhetta
(ripaus suolaa)
50 g margariinia tai voita
1 prk kermaviiliä (n. 2 dl)

Täytteeksi:
½ munaa
1 - 1 ½ dl juustoraastetta
(1 tl basilikaa tai pitsamaustetta)

Voiteluun:
kananmunaa

Pinnalle:
juustoraastetta
(unikon- tai seesaminsiemeniä)

Ohje:

  1. Sekoita kuivat aineet ja pehmeä rasva keskenään.
  2. Lisää kermaviili ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Anna seistä kylmässä täytteen valmistuksen ajan.
  3. Vatkaa muna haarukalla ja kaada puolet toiseen astiaan voitelua varten. Sekoita lopun munan joukkoon juustoraaste. Mausta halutessasi.
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat taikinat pyöreäksi halkaisijaltaan noin 30 - 35 cm levyksi, käytä apuna jauhoja.
  5. Jaa levyt taikinapyörällä kuuteen osaan. Laita täytettä taikinakolmion leveämpään päähän ja kierrä rullalle.
  6. Taivuta leivonnaiset sarviksi pellille leivinpaperin päälle. Voitele munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta ja halutessasi unikon- tai seesaminsiemeniä.
  7. Paista sarvia 225 asteen lämmössä uunin keskitasolla noin 12 - 14 minuuttia.

 

Kuva: Pinja Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja