Torstaina päätin tehdä helppoa ja nopeaa porkkanapannukakkua. Porkkana voi ehkä tuntua oudolta pannarissa, mutta oikeasti se tekee pannariin hyvän maun.
Päälle sopii melkein mikä tahansa hillo ja juhlapäivänä voi laittaa myös kermavaahtoakin. Kun laitoin päälle mansikkahilloa ja kermavaahtoa, niin kyllä muullekin perheelle maistui.
Porkkanapannari
Tarvitset:
- 1 pkt (500 g) porkkanasosetta
- 5 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 3 munaa
- 2 rkl öljyä
Ohje:
- Sekoita pannarin kaikki ainekset keskenään. Anna taikinan turvota noin 20 minuuttia.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteen lämmössä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Kuva: Pinja Ylhävuori