Valmis sienisalaatti kuvan vasemmassa alakulmassa.
Pannullista kohden tarvitset:
- noin 3 dl sieniä
- kaksi sipulia
- yksi purkki (2dl) ruokakermaa
- halutessaan voi sekaan laittaa myös mustapippuria ja pari valkosipulin kynttä
- voita
- öljyä (esim. rypsiöljy)
- suolaa n. 1,5 tl
Ohje:
- Perkaa sienistä roskat pois ja paloittele ne sekä sipulit.
- Kaada pannun pohjalle öljyä ja lisää vähän voita.
- Laita sienet sekä sipulit pannulle ja paista vähän aikaa.
- Lisää sekaan ruokakerma ja mausteet, sekoita ja maista, onko suolaa sopiva määrä. Lisää tarvittaessa.
- Paista välillä sekoitellen hetken niin, että salaatti näyttää valmiilta.
- Käyttämiään aineksia ja niiden määrää voi vaihdella vapaasti kukin makunsa mukaan.
Kuva: Akseli Luhtala