HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Korvapuusti on helppo tehdä tavallisesta pullataikinasta. Pullan leipomisessa kannattaa muistaa kuitenkin pari niksiä.

korvapuustipaiva 1

 

Pullaa leipoessa raaka-aineiden kannattaa olla huoneenlämpöisiä, eli hiiva, kananmunat ja rasva on otettava noin puoli tuntia ennen lämpenemään.

 

korvapuustipaiva 2

 

Toiseksi taikinaan tuleva maito kannattaa lämmittää kädenlämpöiseksi esimerkiksi mikroaaltouunissa. Jos maidon laittaa taikinaan liian kylmänä tai kuumana, hiiva ei toimi oikein ja pullat jäävät likilaskuisiksi.

 

korvapuustipaiva 3

 

Kolmanneksi jauhojen määrä on tärkeä pullaa leipoessa. Jauhoja kannattaa lisätä taikinan joukkoon vähitellen. Taikinassa on tarpeeksi jauhoja, kun taikina ei tartu käsiin tai leivontakulhon reunaan.

 

korvapuustipaiva 4

 

Tällä reseptillä syntyvät korvapuustit:

 

Pullataikina:

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • noin 15-16 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 150 g margariinia tai voita

Täyte:

  • margariinia tai voita
  • kanelia
  • sokeria

Voiteluun:

  • kananmuna

 

korvapuustipaiva 5

 

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi esimerkiksi mikroaaltouunissa tai kattilassa. Kaada maito leivontakulhoon ja sekoita hiiva joukkoon haarukkavatkaimella. Lisää myös kananmuna, sokeri ja kardemumma.

2. Vaihda haarukkavatkain sähkövatkaimeen, jossa on taikinakoukut. Lisää taikinaan pikkuhiljaa jauhoja ja sekoita sähkövatkaimella.

3. Kun jauhoja on jäljellä noin puolet, lisää taikinaan voi tai margariini. Jatka taikinan alustamista käsin. Pidä toisella kädellä kulhosta kiinni ja sekoita samalla toisella kädellä. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita ne taikinan joukkoon.

4. Taikinassa on sopivasti jauhoja, kun taikina ei tartu käsiin tai kulhon reunaan. Peitä silloin taikina leivinliinalla ja laita kohoamaan lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi.

5. Kun taikina on kohonnut, vaivaa siitä ilmakuplat pois. Kauli sen jälkeen taikina levyksi ja voitele levy ohuelti voilla tai margariinilla. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.

6. Kääri taikinalevy rullalle ja leikkaa rullasta samankokoisia viipaleita. Asettele viipaleet uunipellille, jossa on leivinpaperi. Paina viipaleita päältä kahdella sormella. Näin kierteet pullistuvat kummaltakin puolelta pullaa.

7. Kohota pullia noin 20 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja laita ne 225°C uunin keskitasolle. Korvapuustit kypsyvät noin 10 minuutissa.

 

Kuvat: Tarmo Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja