HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Kevyen smoothien jälkeen on taas mukava tehdä jotain raskaampaa. Puolukka-jugurttihyytelössä hauskaa on se, että siinä on kahta eri hyytelöä päällekkäin.

syyslomaherkut 4

 

Alla on kevyt mehuhyytelö ja päällä kermainen puolukka-jugurttihyytelö. Tämä saattaa kuulostaa haastavalta, mutta kun liivatelehtiä oppii kerran käyttämään, niistä voi tehdä vaikka minkälaisia hyytelöitä. Ideana liivatelehdissä on laittaa ne likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi, puristaa ne kuivaksi ja liuottaa kiehuvaan nesteeseen. Sen jälkeen liivateseos lisätään siihen seokseen, jonka halutaan hyytyvän. Kylmässä seos hyytyy ja muuttuu hyytelöksi. Helppoa! Kannattaa kokeilla.

 

Aineet (noin kolmelle hengelle):

Mehuhyytelö:

  • 1 desilitra puolukkamehua
  • 1 liivatelehti

Jugurttihyytelö:

  • 2 desilitraa pakastepuolukoita (tai 1 desilitra sosetta)
  • 1½ desilitraa maustamatonta jugurttia
  • 1 desilitraa sokeria
  • 3 liivatelehteä
  • ½ desilitraa vettä
  • 1 desilitra kuohukermaa

 

Valmistus:

1. Kiehauta puolukkamehu ja liuota siihen liotettu, kuivaksi puristettu liivate. Jaa mehu jälkiruokakulhojen pohjille. Hyydytä kylmässä.

2. Soseuta puolukat. Sekoita sose, jugurtti ja sokeri. Kiehauta vesi ja liuota siihen kolme liotettua, kuivaksi puristettua liivatelehteä. Jäähdytä hiukan. Lisää liivateseos nauhana jugurttiseokseen hyvin sekoittaen.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita jugurttiseoksen joukkoon.

4. Jaa seos jälkiruokakulhoihin mehuhyytelön päälle. Hyydytä kylmässä ja nauti.

 

Kuva: Pinja Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja