HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Kääretorttu on sellainen leivonnainen, josta on mahdollista tehdä monia erilaisia versioita.

syyslomaherkut 1

 

Pohjaan voi lisätä kaakaojauhetta, jos haluaa suklaakääretortun, täytteeseen voi laittaa oikeastaan melkein mitä vain hyvää. Kääretortun teossa vaikeinta on sen rullaaminen siististi. Siinä voi käyttää apuna torttulevyn alla olevaa leivinpaperia taittamalla ensin alun tiukaksi ja sitten vetämällä leivinpaperista niin, että levy rullaantuu samalla. Lisäksi täytettä ei saa olla liikaa, koska se alkaa helposti "tursuamaan" kääretortun välistä. Kääretorttu on aina herkkua sopivasti syötynä.

 

Aineet:

Taikina:

  • 3 munaa
  • 1 desilitra sokeria
  • ½ desilitraa vehnäjauhoja
  • ½ desilitraa perunajauhoja
  • 1 teelusikallinen leivinjauhetta

Täyte:

  • 1 desilitra mansikoita
  • 1 desilitra kuohukermaa
  • 1 desilitra maitorahkaa
  • sokeria maun mukaan

 

Valmistus:

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauho-leivinjauheseos siivilän läpi nuolijalla sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Levitä tasaiseksi.

2. Paista 225 asteen lämmössä 5 - 7 minuuttia. Kumoa pohja leivinpaperille, jolle on ripoteltu sokeria. Poista paistopaperi.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka, sokeri ja mansikat soseena tai palasina.

4. Levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle. Taita alku tiukaksi ja kääri torttu rullalle paperin avulla. Jätä sauma alle. Anna vetäytyä viileässä. Nauti!

 

Kuva: Pinja Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja