HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Banaanileipä tai pikemminkin banaanikakku on yllättävän helppo ja maukas leivonnainen. Banaani tuo siihen niin makean maun, että se käy melkeinpä kuivakakusta.

herkkuja hiihtolomaksi banaanileipa 1

 

Mitä kauemmin banaaneja jaksaa kypsytellä, sitä makeampaa leivästä tulee. Jos siis keittiöstä löytyy pari melkein mustaa banaania, ne ovat juuri täydellisiä banaanileipään. Lisäksi jos tykkää pähkinöistä, ne sopivat loistavasti leipätaikinaan rouhittuna ja mikä ettei suklaahippusetkin.

 

Banaanileipä

Tarvitset:

  • 5 desilitraa vehnäjauhoja
  • ¾ teelusikallista ruokasoodaa
  • ½ teelusikallista suolaa
  • 1 teelusikallinen kanelia
  • 1 teelusikallinen kardemummaa
  • 3 isoa banaania
  • 60 grammaa pehmennettyä voita
  • 2 ½ desilitraa sokeria
  • 2 kananmunaa
  • ¾ desilitraa piimää
  • 1 teelusikallinen vaniljasokeria

Valmistus:

1. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda, suola ja mausteet pienessä kulhossa. Kuori ja soseuta banaanit haarukalla.

2. Vaahdota voi ja sokeri ja lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla hyvin vatkaten. Lisää vielä banaanit, piimä ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Sekoita sitten jauhoseos taikinaan varovasti.

3. Voitele ja korppujauhota leipävuoka ja kaada taikina vuokaan.

4. Paista leipää 175-asteisen uunin keskitasolla noin 50-60 minuuttia, kunnes taikinaa ei enää tartu siihen upotettuun tikkuun.

5. Anna leivän jäähtyä hetki, ennen kuin otat sen pois vuoasta. Säilytä leipä pussissa, ettei se kuiva. Banaanileipää voi nauttia vaikkapa sellaisenaan kuivakakun tapaan.

 

Kuva: Pinja Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja